iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Λογαριασμοί ύδρευσης
στη Ραφήνα
Μια παλιά ιστορία... Ίντριγκα


''Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια''!

Μιλάμε για τους ''τσουχτερούς'' λογαριασμούς ύδρευσης στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Φυσικά και δεν θα ''καυτηριάσουμε '' κανέναν ονομαστικά, γιατί ''φταίνε'' όλοι και δεν ''φταίει'' κανείς αφού ζούμε στην Ελλάδα. Όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές Αρχές δεν ''αγγίζουν'' αυτό το πρόβλημα, γιατί είναι πρόβλημα στην εποχή της οικονομικής κρίσης να επιβάλεις ''χαράτσι'' για συντήρηση δικτύου σε συνδυασμό με τόσο υψηλό πάγιο. 

Φυσικά ουδείς και ποτέ στο μέλλον δεν θα αλλάξει αυτόν τον τρόπο τιμολόγησης. Απλώς το αναφέρουμε γιατί έχουμε δεχτεί δεκάδες παράπονα από πολίτες, εδώ στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Να ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Νοικοκυριό με δύο μέλη καλείται να πληρώσει 24, 40 ευρώ  με πάγιο 7 ευρώ και συντήρηση δικτύου 10 ευρώ. Δηλαδή το ''καθαρό'' νερό που κατανάλωσε ήταν το περασμένο τετράμηνο μόλις 2.95 ευρώ. Όλο το άλλο ΦΠΑ, συντήρηση και πάγιο. 

Μια ιδέα, λέμε, θα ήταν η ''συντήρηση'' να μειωθεί στο μισό 5 ευρώ δηλαδή και το πάγιο επίσης στα 5, δηλαδή και τα δύο να έρχονται 10 ευρώ αντί για 17... Είναι τόσο δύσκολο?