iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Οι 11 + 1 ''υποψήφιοι''
δήμαρχοι Ραφήνας
για το... 2023! Ίντριγκα


Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου κατέχει ανεπίσημα ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.
Εδώ και χρόνια, αλλά όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση ''χειροτερεύει'', είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που η τοπική κοινωνία αρχίζει να κάνει ''σενάρια'' για το ποιός θα είναι ο επόμενος δήμαρχος πριν καν ανακηρυχθεί επισήμως ο νεοεκλεγείς.
Στην αρχή - παλαιότερα δηλαδή - εξ όσων θυμόμαστε όταν άρχισε το ''φαινόμενο'' το 2006 επί Ανδρέα Κεχαγιόγλου, οι εικασίες και οι φήμες άρχιζαν πάνω στον πρώτο μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων. Το 2010 επί Γιώργου Χριστόπουλου πριν καν ορκιστεί. Το 2014 επί Βασίλη Πιστικίδη την επόμενη εβδομάδα από την επαναληπτική Κυριακή των δημοτικών εκλογών.
Και ''το πράγμα ξέφυγε'' το 2019 όταν οι εκτιμήσεις για τον επόμενο δήμαρχο άρχισαν λίγα λεπτά μετά την ανακήρυξη του Βαγγέλη Μπουρνούς ως δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου. Πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα στις 2 Ιουνίου, ήδη είχε πέσει το πρώτο όνομα στο τραπέζι. Λες και οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ έκαναν ένα θαύμα!
Όσο έμπαινε το καλοκαίρι και... σφίγγαν οι ζέστες η κατάσταση ξέφευγε. Έως τον Δεκαπενταύγουστο οι υποψήφιοι επόμενοι δήμαρχοι για το 2023 είχαν γίνει πέντε. Ναι πέντε! Θα παρεξηγηθούμε με ανθρώπους που κάποιοι απ αυτούς είναι πραγματικά πολύ σοβαροί αν αναφέρουμε το ονομά τους και τους εμπλέξουμε στις μυθοπλασίες των καφενείων. Αν και για 3-4 απ αυτούς η αλήθεια είναι πως όντως θα μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την καρέκλα της Αραφηνίδων Αλών 12.
Σήμερα που γράφουμε το ρεπορτάζ ''οι μνηστήρες'' έχουν ανέλθει στον εντυπωσιακό αριθμό των 11. Μια εντεκάδα ποδοσφαίρου  για το ντέρμπι του Μαίου 2023. Και ποιός ξέρει πόσοι θα είναι έως τότε...
Κι επειδή πρέπει να δικαιολογήσουμε τον τίτλο της στήλης ''ίντριγκα'' θα αναφέρουμε μόνο το πρώτο γράμμα από το επώνυμο των... "υποψηφίων" δημάρχων Ραφήνας Πικερμίου για το 2023. Επισημαίνουμε ξανά, οι περισσότεροι απ αυτούς δεν έχουν σκεφτεί καν να θέσουν υποψηφιότητα - ούτε πρόκειται να σκεφτούν - γι αυτή τη θέση. Αλλά ''παίζονται'' στα ''πηγαδάκια''.
Αλφαβητικά λοιπόν το πρώτο γράμμα από τα επώνυμα των 11 ''υποψηφίων'' δημάρχων: 
Α, Β, Γ, Δ, Κ, Λ, Μ, Π, Τ, Φ, Χ.
Και βέβαια ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς. Υπό προυποθέσεις. Αν το επιθυμήσει ξανά ο ίδιος και αν οι συγκυρίες το επιτρέψουν. Με τα σημερινά δεδομένα είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και με τα έργα καθημερινότητας που γίνονται, έστω και μικρά έως τώρα (μακάρι να έρθουν σύντομα και τα μεγάλα). Αλλά και ελλείψει φανερού επιγόνου...