iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Οι δύο (μέχρι στιγμής)
διεκδικητές της προεδρίας
της ΝΔ στη Ραφήνα Ίντριγκα


Έχουν οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, δύο υποψηφιότητες για την προεδρία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας Πικερμίου, όταν γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.
Το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr δείχνει δύο άνδρες, οι οποίοι όμως θα χρειαστούν γυναικείο ''κλειδί'' για να ανοίξουν την πόρτα της προεδρίας.
Η Δέσποινα Γκικάκη στο τέλος της δεύτερης θητείας της (μία στα ''πέτρινα''χρόνια που έβαλε ''γερή πλάτη'' για το κόμμα και μία τώρα επί κυβέρνησης ΝΔ) θα αποχωρήσει. Αν θα ''κλείσει το μάτι'' στους ψηφοφόρους για κάποιον παραμένει άγνωστο, ενώ προφανώς οι διεκδικητές της καρέκλας της θα την ήθελαν σύμμαχο. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι δυνατοί τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι θα καθορίσουν την τελική έκβαση. Πρωτοκλασσάτα ονόματα που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
Ξέρουμε ότι θέλετε όσο τίποτα ονόματα των δύο. Δεν υπάρχει περίπτωση όμως ούτε μία στο εκατομμύριο! Και οι δύο είναι γνωστοί στη Ραφήνα. Και οι δύο είναι ήδη πρόεδροι σε άλλους ''φορείς''. Και οι δύο επιθυμούν διακαώς την προεδρία της τοπικής. Αυτά είναι τα τρία κοινά τους. Όσο γι αυτά που τους ''χωρίζουν'' είναι άλλα τρία. Στιλ, χαρακτήρας και ηλικία. Ο ένας πάντως έχει προβάδισμα στη δημοσκοπική παράμετρο της λεγόμενης συμπάθειας στην κοινωνία.
Εκτιμούμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μελλοντικά και τρίτος ''μνηστήρας''.
Τέλος όσο κι αν φαίνεται περίεργο η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει. Αν θα συνοδεύεται από πολιτική ''φουρτούνα'' ή θα επικρατήσει ''μπουνάτσα'', μιας και είμαστε σε παραλιακή πόλη, αυτό μένει να το δούμε.