iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Οι 12+1 ''σωματοφύλακες
του δημάρχου
Βαγγέλη Μπουρνούς Ίντριγκα


Εντάξει είναι πολύ νωρίς, το γνωρίζουμε, ούτε ένα εξάμηνο δεν έχει συμπληρωθεί για τη νέα Δημοτική Αρχή Ραφήνας Πικερμίου.
Ωστόσο κάποιες μελλοντικές αλλαγές στην κορυφή της ''πυραμίδας'' ίσως να είναι προδιαγεγραμμένες! Και όταν λέμε αλλαγές αναφερόμαστε σε υψηλό διοικητικό επίπεδο. Σας φαίνεται περίεργο αυτό που διαβάζετε, όμως όλα στη ζωή είναι θέμα στόχων και ισορροπιών. Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να λείπει και η πολιτική και δη η τοπική αυτοδιοίκηση.
Έτσι λοιπόν ο πολύπειρος δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς κοιτώντας μπροστά κατέστρωσε γρήγορα το σχεδιό του. Χάραξε την πορεία, προσπαθώντας να έχει ''δίχτυ ασφαλείας''. 
Εκτός από την προφανή ''σύμπραξη'' με τον επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' Ανδρέα Βασιλόπουλο, ως αντιδήμαρχο που του εξασφάλισε την πολυπόθητη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με τους τρείς συμβούλους της αντιπολιτευτικής παράταξης, ο κ. Μπουρνούς προχώρησε και σε άλλες ''σκακιστικές'' κινήσεις. Προφανής και η άριστη σχέση με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο, ο οποίος παράγει ένα πολύ αξιόλογο και ουσιαστικό έργο με τους εργαζομένους του οργανισμού - και όπως δείχνουν όλα θα εξαντλήσει την τετραετία - αλλά και με τον πρόεδρο του ''Φ. Καβουνίδης'' και δημοτικό σύμβουλο Μάκη Βουδούρη. Και αυτός θα εξαντλήσει την τετραετία καθώς ''το πάει καλά''. 
Και με τη ''μαγική'' λέξη αντιδημαρχία πάμε στο ''σταυρόλεξο'' που έχει μπροστά του ο κ. Μπουρνούς.
Εκτός λοιπόν από τον εκλεγμένο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο, ''πυλώνα'' της παράταξης και με τεράστια ''δεξαμενή'' ψηφοφόρων, ο οποίος πλέον αναδεικνύεται σε δυνατό ''παίκτη'' στο αυτοδιοικητικό σκηνικό, ο κ. Μπουρνούς με... ταχυδακτυλουργικό τρόπο έχρισε αντιδημάρχους τους 6 από τους 12 δημοτικούς συμβούλους που εξέλεξε. Δηλαδή τους μισούς! Τσεβά, Αραπκιλής, Καλφαντής, Κατσουλάκης, Μπατάλης και Τσεμπέρης. Αντιπροέδρους στον ΔΟΠΑΠ τον Σπύρο Πάντζα και στο ''Φ. Καβουνίδης'' τον Άρη Μπουράνη. Δηλαδή χωρίς ''καρέκλα'' έμειναν μόνο η Χρύσα Βλαχάκη και ο Παναγιώτης Γαβριήλ, οι οποίοι όμως είναι πιστοί ''στρατιώτες'' και δεν έχουν εκφράσει το παραμικρό παράπονο, αντιθέτως ''πίνουν νερό'' στο όνομα του κ. Μπουρνούς. Συνεπώς και οι 12 - μέχρι στιγμής - είναι ικανοποιημένοι!
Όλα καλά μέχρι εδώ. Γιατί στα μισά της θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου του 2021, μετά ''τα μπάνια του λαού'' για να θυμηθούμε τη θρυλική ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου θα πρέπει να ''ανακατευτεί η σούπα'' από τον κ. Μπουρνούς. 
Θα ξεκινά η άτυπη παρατεταμένη προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές κάλπες του Μάιου του 2023. Και όλοι γνωρίζουν πως οι θέσεις εξουσίας έχουν αξία συλλογής σταυρών όσο πιο κοντά είναι οι εκλογές.
Έτσι λοιπόν σε μία πρώτη ''ακτινογραφία'' ο κ. Μπουρνούς αναμένεται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να μην  ''αγγίξει'' τη Δήμητρα Τσεβά - ένας ''υπερσυνδυασμός'' από μόνη της με τους 900 τόσους σταυρούς - τον απαραίτητο και αναντικατάστατο ''υπερεργάτη'' Σάββα Αραπκιλή και για αμιγώς πολιτικούς λόγους (εκτός αν προκύψει κάτι άκρως...εντυπωσιακό) Ανδρέα Βασιλόπουλο, ο οποίος παρεμπιπτόντως κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτή όμως είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση με πολύ ''ψωμί'' στο μέλλον και όσο πλησιάζουν οι κάλπες και λόγω της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Όσο για τους δύο άμισθους αντιδημάρχους τους κυρίους Μπατάλη και Τσεμπέρη, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν καθώς ''κουμπώνουν'' τέλεια στα χαρτοφυλακιά τους. 
Απομένουν δύο. Πρώτος ο Δημήτρης Κατσουλάκης. Το ονομά του στο κάδρο των ενδεχόμενων αλλαγών δεν έχει να κάνει με παραγωγή έργου και ''καλή ''βαθμολογία'', αυτή την έχει προς το παρόν. Αλλά ίσως να εμπλακεί στο πλαίσιο των συμπεφωνημένων ''αναίμακτων'' αλλαγών. Ώστε να δοθεί η δυνατότητα να πάρει ''το βάπτισμα του πυρός'' σε αντιδημαρχία και άλλος δημοτικός σύμβουλος. Και να μην μείνει ''παραπονεμένο'' και το Πικέρμι.
Δεύτερος ο Παναγιώτης Καλφαντής. Κανένας δεν αμφισβητεί τόσο τη μεγάλη προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, όσο και τις γνώσεις του στο ''χαρτοφυλάκιο'' της αντιδημαρχίας του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Καλφαντής, ο οποίος είναι μάχιμος πολιτικός μηχανικός και μάλιστα... στα παραγωγικά επαγγελματικά ντουζένια του έχει αρχίσει και ζορίζεται χρονικά. Η δουλειά του στον δήμο παίρνει ''άριστα'', αλλά για να το πετύχει αυτό, κάποιες ημέρες το 24ωρο είναι λίγο για να τα προλάβει όλα. Εκεί λοιπόν, αν παραστεί ανάγκη, το όνομα του - ή μάλλον της αντικαταστάτριας - είναι Χρύσα Βλαχάκη. Φιλόδοξη, με ''γκελ'' στην κοινωνία, όρεξη για προσφορά στα κοινά και με σαφές μέλλον η κ. Βλαχάκη αποτελεί μια πολύ καλή περίπτωση.
Αυτά τα λίγα για τους 12 (''σωματοφύλακες'' δημοτικούς συμβούλους) συν έναν (εκτός Δ.Σ. τον κ. Λουκάτο).