Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η iselida.gr όσο μπορεί
θα συμβάλλει στη νηφάλια
και ελπιδοφόρα ενημέρωση Ίντριγκα


Εκτός από την ψυχική μας αντοχή, (το σύστημα υγείας πάνω απ όλα), την ορθή διαχείριση της πρωτοφανούς τραγωδίας από την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή Ραφήνας Πικερμίου, δοκιμάζεται και η δημοσιογραφία.

Η δημοσιογραφία που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης να αφήσει στην άκρη τους τίτλους για τηλεθέαση, ακροαματικότητα, αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα και να ενημερώνει με αλήθειες τους ανθρώπους που αγωνιούν και ''κρέμονται'' από τα μέσα ενημέρωσης.

Φυσικά η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr θα συνεχίσει έως την τελευταία ημέρα της κρίσης - που όλοι προσευχόμαστε να έρθει το συντομότερο δυνατό με τα λιγότερα το δυνατόν θύματα - να ενημερώνει με νηφαλιότητα, να μεταδίδει μόνο επίσημες ανακοινώσεις, συμβουλές και δηλώσεις της κυβέρνησης, της Δημοτικής Αρχής και του επιστημονικού κόσμου στην Ελλάδα και παγκοσμίως και πάνω απ όλα να αναδεικνύει τις ελπιδοφόρες και αισιόδοξες ειδήσεις για την πορεία του Αρμαγεδδώνα του κορωνοιού. Ευτυχώς, λίγες ακόμη, αλλά υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις.

Οι αναγνώστες μας, γνωρίζουν τη συνέπεια και την αυστηρή δημοσιογραφική φιλοσοφία μας. Το ''πληρώσαμε'' ήδη με λιγότερα ''κλικαρίσματα'', αλλά δεν μας πειράζει καθόλου. Το μόνον που μας πειράζει είναι που όταν τολμήσαμε να θίξουμε με γενναιότητα πρώτοι στην τοπική κοινωνία με υπέρτιτλο ''πρώτα η επιστήμη'' για το επίμαχο ζήτημα της μετάδοσης του ιού από τη Θεία Κοινωνία, όπως επισήμαναν οι γιατροί, ''έπεσαν να μας φάνε''. Ασύλληπτου μίσους σχόλια που δεν συνάδουν με Πιστούς και το κήρυγμα αγάπης του Χριστού μας.

Τώρα θα είναι προφανώς οι ίδιοι που σκύβουν το κεφάλι - και καλά κάνουν - στις νουθεσίες του Αρχιεπισκόπου Ιεςρώνυμου, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, αλλά πρώτος απ όλους μίλησε γενναία μην το ξεχάσουμε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με δεσμούς  με τη Ραφήνα μας ως επίτιμο μέλος του ΑΟ Τριγλίας.

Γιατί ξέρετε κάποτε, δεν μπορεί, θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια σε έναν δύο τρεις μήνες κανείς δεν ξέρει. Και όταν τελειώσει θα πρέπει οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι  να νιώθουμε υπερήφανοι που ''βάλαμε πλάτη'' στα πρωτοφανή δύσκολα. Να μη ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε στην πλατεία...

Για το τέλος αυτού του σημειώματος ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο επικοινωνίας Ραφήνας Πικερμίου Χρήστο Τσεμπέρη για την αναγνώριση σε όλα τα τοπικά site, τους επαγγελματίες δημοσιογράφους αλλά και διαχειριστές για τη συμβολή τους με γνώμονα την ψυχραιμία στην επίσημη ενημέρωση.