iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Τα κοτόπουλα,
το ''λάδωμα''
και οι ''ψήφοι''... Ίντριγκα


Περίσσεψε η εύκολη ''στοχοποίηση'', η επιδερμική προσέγγιση και η ''πιασάρικη'' λεζάντα με αφορμή μια ανθρώπινη - κατά την εκτιμησή μας - κίνηση που έκαναν εν όψει των Χριστουγέννων ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος και ο γραμματέας του ΔΣ Μάκης Βουδούρης.

Κι αν δεν είναι έτσι η σειρά ελάχιστη σημασία έχει για το ποιός είχε την ιδέα (αν ήταν δηλαδή του κ. Μώρου), εμείς βάλαμε με βάση την ιεραρχία τα ονόματα. Σημασία έχει ότι οι τρείς πρόσφεραν ιδιωτικά στα συσσίτια των δύο ενοριών και στο κοινωνικό παντοπωλείο κοτόπουλα και λάδι.

Η αντίδραση από ορισμένες πλευρές ήταν "το έκαναν για ψήφους". Πιστεύουμε πως ήταν υπερβολική αυτή η άποψη "κοτόπουλο και ψήφος". ''Λάδωσαν" τους ψηφοφόρους. Έκαναν υπέρμετρη προβολή μιάς ανθρώπινης προσφοράς. 

Ξέρετε, αναρωτιόμαστε μήπως θα έπρεπε να είμαστε λιγότερο υποκριτές; Μήπως θα έπρεπε να επικοινωνούμε και κάθε τρόπο ό,τι καλό κάνουμε σε αυτή τη ζωή; Μήπως επιβάλλεται οι καλές πράξεις να διαδίδονται; Έτυχε να είναι από πολιτικούς και βεβαίως υπάρχει καχυποψία. Να το δεχτούμε. Αλλά μέχρι ένα όριο.

Και τελικά, χρονιάρες μέρες που είναι, αν - το επισημαίνουμε αν - οι κύριοι Μπουρνούς, Μώρος και Βουδούρης είχαν την ψηφοθηρία στο πίσω μέρος του μυαλού τους θα τους κρίνει ο Θεός.