Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται πιο αυστηρά
μέτρα περιορισμού
στην κυκλοφορία Ίντριγκα


''Ο κόμπος έφτασε στο χτένι'' με τις ουρές χωρίς απόσταση ασφαλείας έξω από τις τράπεζες (δεν είπε κανείς να μην πάνε οι άνθρωποι να πάρουν τη συνταξή τους προς Θεού, αλλά να είναι ''κολλημένοι'' ο ένας πάνω στον άλλον παραπάει).

Επίσης οι ανόητοι που έβαλαν μια φόρμα, αγόρασαν φρέντο και σουλατσάριζαν αμέριμνοι στην παραλία της Θεσσαλονίκης και τον Φλοίσβο δήθεν κάνοντας ατομική άσκηση (φαίνεται ο άνθρωπος που κάνει τζόκινγκ ή έντονο βάδην για λόγους άθλησης ή υγείας). Για να μην πούμε για τις λαικές αγορές που στριμώχνονταν ''σαν σαρδέλες'' στους πάγκους (επίσης δεν είπε κανείς να μην ψωνίζει ο κόσμος στις λαικές, αλλά με απόσταση ασφαλείας). Τέλος τα ...''χαλασμένα υδραυλικά στα εξοχικά'' του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο άλλος που έστειλε μήνυμα ότι πάει να τρέξει και πήγε για σουβλάκια, ή ο άλλος που δήθεν πήγε σούπερ μάρκετ για ψώνια αλλά 60 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του εξόργισαν την κυβέρνηση.

Σύντομα λοιπόν έρχονται πιο αυστηρά μέτρα. Εδώ προστίθεται και ένας μεγάλος φόβος, παρά το γεγονός ότι οι Εκκλησίες θα είναι κλειστές έως και μετά το Πάσχα, μήπως ιερείς (κυρίως στην επαρχία αλλά και σε ''χωριά'' της Αττικής) βγάλουν μεγάφωνα στα προαύλια και υπάρξει συνωστισμός από πιστούς. Τι πιο ανθρώπινο και εύλογη επιθυμία να ακούσει κάποιος τη Θεία Λειτουργία αλλά αυτές τις ημέρες είναι μια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία και υπάρχει η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο. Δυστυχώς - τονίζουμε δυστυχώς- δεν θα γίνει περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους, δεν θα ανάψουμε το Άγιο Φως την Ανάσταση. Είναι ασύλληπτα πράγματα για την ψυχή μας αλλά πρέπει να πειθαρχήσουμε και να μείνουμε σπίτια μας.

Ποιά θα είναι τα πιο αυστηρά μέτρα μας ρωτάνε. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάτι σε μοντέλο (όχι ακριβώς) Ιταλίας, Ισπανίας και Γαλλίας με αυστηρή μετακίνηση μόνο για εργασία, σούπερ, μάρκετ, γιατρό, φαρμακείο, και βοήθεια σε ανήμπορο, επαφή με το παιδί - για διαζευγμένους που θα αποδεικνύονται τα δύο τελευταία - και φυσικά τζόκινγκ αλλά αυστηρά κοντά στο σπίτι και σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Ένα σενάριο που ακούστηκε από τηλεοπτικό κανάλι για διπλασιασμό του προστίμου στα 300 ευρώ μάλλον δεν θα ισχύσει.

Φυσικά θα καταργηθεί η έξοδος ''με χαρτί'' και όλοι θα κυκλοφορούν μόνο με μήνυμα στο κινητό.