iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Κίνδυνος τα ''καραβάνια''
εκδρομέων του Πάσχα
στην ανατολική Αττική Ίντριγκα


Ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει για τη δημόσια υγεία στην ανατολική Αττική, η οποία δυστυχώς βρίσκεται στις ''κόκκινες'' περιοχές πολύ ψηλά στον κατάλογο των κρουσμάτων του φονικού ιού, αναδεικνύει σήμερα η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr.

Τα διόδια στις εθνικές οδούς θα είναι ''απόρθητα φρούρια'' ώστε να αποτραπεί η μαζική έξοδος. Υπάρχουν όμως και περιοχές στην Ελλάδα ''μαγνήτης'' για εσωτερική ταξιδιωτική μετακίνηση. Εν προκειμένω η ανατολική Αττική με χιλιάδες εξοχικά σπίτια, τα οποία είναι δέλεαρ για τις ημέρες του Πάσχα.

Πώς θα αποτραπεί η μαζική ''εισβολή'' κατοίκων των Αθήνας προς τα Μεσόγεια θα πρέπει να είναι ένα θέμα που θα τεθεί στο τραπέζι του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου πολιτικής προστασίας. Και βέβαια έχει δικαίωμα κάποιος να κάνει Πάσχα στην εξοχή στην παραθεριστική κατοικία του, αλλά φέτος οι συνθήκες είναι πολέμου και θα πρέπει να είναι απαγορευτική αυτή η εκδοχή. Για φανταστείτε σε πόλειςπου έχουν μηδενικό επίπεδο κρουσμάτων στην ανατολική Αττική ή αντίθετο αρκετά κρούσματα, ξαφνικά να έρθουν στα σούπερ μάρκετ για ψώνια ή σε άλλα μαγαζιά δεκάδες κάτοικοι (ασυμπτωματικοί του ιού) τι έχει να γίνει...

Θα πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία να δούνε το θέμα πριν είναι αργά.

Η απαγόρευση μετακίνησης πρέπει να είναι σαφής και αυστηρή.