iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Τα έκανε ''ομελέτα''
ο Ηλίας Ψηνάκης
με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού... Ίντριγκα


Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην "κλειστή" ομάδα του Ηλία Ψηνάκη, συνειδητοποίησαν ότι το πρώτο αυγό που πέταξαν οι μαθητές των σχολείων της περιοχής στο γραφείο του δημάρχου Μαραθώνα ήταν η "χαριστική βολή" στην πλήρως αποτυχημένη θητεία του, όπως επισημαίνουν αντιπολίτευση και κάτοικοι.

Το αυγό αυτό δεν ήταν απλώς μια ακτιβιστική πράξη (και αν θέλετε δεν συνάδει με την αισθητική της σύγχρονης εποχής), αλλά μια κίνηση απόγνωσης και αγανάκτησης. Οι νέοι του δήμου Μαραθώνα βλέπουν να έρχεται να καταδικάσει το οικολογικό τους μέλλον μιά ανεξήγητη ανευθυνότητα και απάθεια ενός ανθρώπου που δείχνει να μην έχει αντίληψη της πραγματικότητας και συναίσθηση των πραξεών του. Οι μαθητές γνωρίζουν καλύτερα απ όλους γιατί είναι το μέλλον, ότι ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό θα υποβαθμίσει τη ζωή τους. Έτσι ένωσαν τις φωνές τους και διαμαρτυρήθηκαν παραμονές Χριστουγέννων. Και ήλπιζαν ότι μια αντιπροσωπεία τους θα μπορέσει να συζητήσει με τον κ. Ψηνάκη και να του εκφράσει τις εύλογες ανησυχίες της. Όμως "λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο". Ο δήμαρχος εκείνη την ώρα - κατά την πάγια τακτική του - τέτοιες ημέρες "τα μαζεύει και φεύγει" για χλιδάτες διακοπές. 

Ο κ. Ψηνάκης σήμερα δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην από τη νέα γενιά. Από τους μαθητές. Τα κορίτσια και αγόρια του Μαραθώνα που δεν είναι δυνατόν οι γονείς τους, τα μεγαλύτερα αδέλφια, οι παππούδες τους, αλλά και οι ίδιοι όσοι προλάβουν να ψηφίσουν το 2019, να επιτρέψουν στον κ. Ψηνάκη να συνεχίσει. Του έστειλαν ένα μήνυμα να "τα μαζέψει" και να φύγει. Όπως έκανε σήμερα βάζοντας στη βαλίτσα του τις μεταξωτές εσάρπες του και τις γούνες του. Αυτή τη φορά όμως να μαζέψει την πολιτική "βαλίτσα" του και να παραιτηθεί. Αφού τα έκανε "ομελέτα"...

Το "κλείσιμο του ματιού" στην κυβέρνηση από τον κ. Ψηνάκη για να γίνει ΧΥΤΑ στο πανέμορφο δάσος του Γραμματικού, ήταν το ρέκβιεμ της σύντομης αυτοδιοικητικής καριέρας του.

Το αυγό του μαθητή - όχι πάνω στο κεφάλι του κ. Ψηνάκη αλλά - στο γραφείο του, ήταν η ετυμηγορία της νεολαίας του Μαραθώνα. Που αυτή τη φορά "ψήφισε" με τον πιο ηχηρό τρόπο.