iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Επιτέλους ας βγάλουμε
τις ''μάσκες'' στη Ραφήνα
Ας μονοιάσουμε! Ίντριγκα


Από τη Δευτέρα 4 Μαίου όπως όλη η Ελλάδα έτσι και η Ραφήνα και το Πικέρμι ''ξαναβγαίνουν έξω''.

Δημοτική αρχή, φορείς και πολίτες τα πήγαν περίφημα στο πρώτο στάδιο του ''μένουμε σπίτι'', αν εξαιρέσουμε τα δύο κρούσματα από παραθεριστές που ήρθαν σα να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ σχετίζονταν με τη μοιραία κλινική ''Ταξιάρχαι'' όπου ήδη έχουν πεθάνει από τον ιό πέντε άνθρωποι.

Το δεύτερο όμως είναι και το πιο δύσκολο γιατί είναι πολυεπίπεδο. Θα δοκιμαστεί και πάλι η θωράκιση της υγείας μας, συνεπώς θα πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα που μας ζητάνε οι επιστήμονες. Αποστάσεις, πλύσιμο χεριών και μάσκες όπου είναι απαραίτητο, το επισημαίνει πάρα πολύ σωστά και ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς. Θα δοκιμαστεί επίσης η ψυχική αντοχή μας και το κουράγιο μας για το οικονομικό ''ναρκοπέδιο'' που θα διαβούμε άγνωστο για πόσο διάστημα. Το ξαναγράψαμε ο ένας να βοηθήσει τον άλλον όσο και όπως μπορεί. Οι πολίτες στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις και οι τοπικές επιχειρήσεις τους πολίτες.

Και τρίτο και σημαντικότερο. Από εδώ και πέρα στην υπόλοιπη κοινή ζωή μας εδώ στο ''χωριό'' μας δεν χωράνε έχθρητες, κουτσομπολιά, κακίες, ανοησίες, τερτίπια, εκδικητικότητα, κομματικές κόντρες, διαβολές και όλα τα ποταπά που κατά καιρούς πληγώνουν βάναυσα τη μικρή κοινωνία μας. Λογικά πρέπει να πήραμε όλοι το μαθημά μας. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στην ασθένεια, τον φόβο, τον κίνδυνο, την απειλή της ζωής. ''Μυρμήγκια'' είμαστε. Το μόνο που έχουμε είναι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη στα δύσκολα, αλλά και στα εύκολα. Αν δεν πήραμε το μαθημά μας στη Ραφήνα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Όμως πιθανότατα δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Γι αυτό τώρα είναι η ώρα ''να πέσουν οι μάσκες''. Να κυριαρχήσει η αγάπη, η καλοσύνη, η ομοψυχία, η Πίστη στον Θεό.

Αλλά κυρίως σταματήστε να ασχολείστε με το ποιοί είναι και πού μένουν οι δύο άνθρωποι με κρούσματα στη Ραφήνα. Αυτό έχει σημασία? Ή να μην έχουν κολλήσει κι άλλους με την απερισκεψία τους? Σταματήστε να τηλεφωνείτε να σας πούμε την ταυτοτητά τους. Δεν τους γνωρίζουμε. Από πού κι ως πού να τους γνωρίζουμε? Ας πρυτανεύσει η λογική σας. Πολίτες είμαστε. Όχι αξιωματούχοι του ΕΟΔΥ, αστυνομικοί, εισαγγελείς ή δημοτικοί άρχοντες.

Συμβουλή για να νιώσουμε όλοι καλύτερα από τις 4 Μαίου. Ξεκινήστε από μια αγνή καλημέρα πρωί πρωί τη Δευτέρα στον πρώτο γνωστό ή άγνωστο που θα συναντήσετε στον δρόμο. Ας είναι η αφετηρία για τη νέα μας ζωή. Μετά το ''μάθημα'' του κορωνοιού που λέει ''είμαστε όλοι ίσοι''...