iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

''Σηκώνουν μανίκια''
για σκληρή δουλειά
Ραφήνα και Πικέρμι Ίντριγκα


Αντίστροφη μέτρηση για την 1η Ιουνίου που σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού και ημερολογιακά, αλλά και το άνοιγμα της εστίασης και των καφέ. 

Άλλο ένα δύσκολο καλοκαίρι για τη Ραφήνα η οποία πριν δύο χρόνια ξαναχτυπήθηκε, τότε από τον πύρινο όλεθρο στο Κόκκινο Λιμανάκι και νεκρούς και κατεστραμμένα σπίτια. 

Ήταν όχι ένα ολόκληρο καλοκαίρι, αλλά στην ''καρδιά'' της τουριστικής σαιζόν και η περιοχή μαζί με το Νέο Βουτζά, το Μάτι, τον Άγιο Ανδρέα, το Ζούμπερι, την Αγία Μαρίνα, τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα καταποντίστηκε ψυχολογικά για όλους (αλλά κυρίως για τις εκατοντάδες πυροπαθείς) και οικονομικά για τι;ς επιχειρήσεις (αλλά και πάλι για τις εκατοντάδες πυροπαθείς).

Σιγά σιγά η Δημοτική Αρχή και η κοινωνία, οι πολίτες αγωνίστηκαν και κατάφεραν το 2019 πέρυσι το καλοκαίρι να δώσουν ζωή στη Ραφήνα.

Και φέτος έρχεται ο οικονομικός ''τυφώνας'' να ξαναγκρεμίσει ζωές και όνειρα. Κυρίως των επιχειρηματιών και με επίκεντρο τον χώρο της εστίασης και των καφέ - μπαρ. Αλλά και φροντιστήρια, ιδιωτικά πολυεκπαιδευτήρια, παιδότοποι.

Υπάρχουν οι αισιόδοξοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν θα είναι ολική η καταστροφή. Υπάρχουν και οι απαισιόδοξοι που είναι βέβαιοι πως το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου θα ''νεκρώσει''. Στη μέση (μάλλον είναι οι περισσότεροι) όσοι ετοιμάζονται με σχέδιο, αποφασιστικότητα και πίστη για το καλύτερο δυνατό.

Η Δημοτική Αρχή είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού, ήδη ''μπούσουλας'' είναι η πορεία του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας που σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο για ουσιαστική συμπαράσταση στους επαγγελματίες του λιμανιού. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς γνωρίζει το πρόβλημα, έχει την τεράστια εμπειρία και τη διάθεση, αλλά και τους συνεργάτες, ώστε να ενεργοποιήσει όσα ''εργαλεία'' μπορεί για την ανάταξη της τοπικής αγοράς. Αλλά και η αντιπολίτευση είναι ή θα είναι αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια. Και η κοινωνία δείχνει ευαισθητοποιημένη για στήριξη στον τοπικό κόσμο.

Άλλωστε τώρα είναι η ώρα για πράξεις και όχι απλώς για ''σκούντημα στον ώμο''...

Η Ραφήνα είναι συνηθισμένη στα δύσκολα και ελπίζουμε πως θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά!