iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ποιός ''θα τα βάλει''
με τον Βαγγέλη
Μπουρνούς το 2023; Ίντριγκα


Πρώτη καλοκαιρινή ''ίντριγκα'' της ειδικής στήλης της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr και είπαμε να είναι μια δημοσιογραφική ανάλυση...
Φυσικά και είναι πολύς ο καιρός μέχρι τον Μάιο του 2023 οπότε και θα ξαναστηθούν οι κάλπες στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου, αλλά μοιάζουν και κάπως κοντά! Πώς γίνεται αυτό?
Γίνεται με ένα πολύ, μα πολύ απλό ερώτημα. Ποιός ''θα τα βάλει'' με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς? Ίσως τον πιο οτρηρό δήμαρχο της Αττικής. Ποιός θα είναι ο επίδοξος διεκδικητής του τίτλου στη ''μονομαχία"? Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Γιατί το ερώτημα ναι μεν είναι πολύ απλό, αλλά η απάντηση είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και δαιδαλώδης.
Με δεδομένο ότι ο κ. Μπουρνούς θα είναι ξανά υποψήφιος (αφήστε τι δήλωσε στη συνέντευξη στην iselida.gr πριν λίγες ημέρες, σας το θυμίζουμε: ''δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Θα το κρίνουμε με τους συνεργάτες μου. Γιατί δεν είναι απόφαση μόνο ενός, αλλά μιάς ομάδας με όνειρο'') λέτε σε ηλικία μόλις 59 ετών και με σχεδόν δύο θετικές θητείες στο βιογραφικό του να τα παρατήσει έτσι ''για πλάκα''? Η η απόφαση θα είναι αποκλειστικά δική του, δηλαδή ποιός θα ''του κουνηθεί'' όταν στον συνδυασμό ''Σύγχρονη Πολιτεία'' θέσει θέμα επανεκλογής του. Αν υπάρξει κάποιος, που με τα έως τώρα δεδομένα ούτε κατά διάνοια, αυτός θα είναι ο ''αντάρτης'' του αιώνα! Ας το αφήσουμε όμως αυτό στην άκρη, προς το παρόν, γιατί μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Άλλωστε το ερώτημα που θέσαμε είναι ποιός θα είναι ο δυνατός αντίπαλος όχι στον συνδυασμό του, αλλά στις κάλπες. ''Τα κουκιά είναι μετρημένα'' που λέει ο λαός. Ας τα δούμε έναν ένα.
Δαμιανός Φαφούτης. Ο επικεφαλής της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'' και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης το 2023 θα είναι 48 ετών, σίγουρα θα διατηρεί δικαιωματικά τη φιλοδοξία να ξαναμπεί στην ''αρένα'' των εκλογών. Προφανώς η δυσάρεστη εμπειρία και του 2019 αλλά και η γενικότερη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα μετράει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 20 χρόνια ως αιρετός σε 5 αναμετρήσεις, θα είναι συμμαχός του. Η επιλογή της ηγετικής του ομάδας θα είναι σαφώς πιο προσεκτική και όχι με ''υλικά κατεδαφίσεως'' και η προεκλογική του εκστρατεία πιο δυναμική που να συνάδει με το μοντέρνο προφίλ του, απαλλαγμένος από ''βαρίδια'' και ''αγκυλώσεις'' του παρελθόντος.
Σπύρος Κάρλος. Ο επικεφαλής της ''Δημοτικής Αλλαγής'', διάδοχος και ''κληρονόμος'' του συνδυασμού του πρώην δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου έχει τέσσερα δυνατά ''βέλη'' στη ''φαρέτρα'' του. Αγαπητός στην κοινωνία, ''λαικό παιδί'' με αυθεντικό λόγο, σημαντική εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθαρή κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας και όσο κι αν δεν μοιάζει ατού είναι, το ''στρατηγείο'' του βρίσκεται στο Πικέρμι, αλλά έχει αρχίσει να ''χτίζει'' και στη Ραφήνα. Το 2023 στα 50 του θα είναι έτοιμος για τη ''κούρσα'' της ζωής του.
Βασίλης Πιστικίδης. Ο επικεφαλής της ''Νέας Αρχής''. Αναμφισβήτητη η τεράστια εμπειρία του, η ηθική του υπόσταση και η αγάπη του για την περιοχή. Όμως ''κουβαλάει'' το ''Βατερλώ'' του 2019 και την αδυναμία κατάρτισης ισχυρού ψηφοδελτίου. Φαντάζει αδύνατο να κάνει αξιόμαχο ψηφοδέλτιο το 2023 όταν το έκανε ''με τα χίλια ζόρια'' το 2019 ως ''φρέσκος'' πρώην δήμαρχος και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Αφήστε που ήδη δυό τρία ηχηρά ονόματα του συνδυασμού του ''μαγνήτες'' ψήφων θα έχουν πει αντίο. 
Ανδρέας Βασιλόπουλος. Ο επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' κάτω από τα 50 και αυτός το 2023 και αντιδήμαρχος στη Διοίκηση του δημάρχου. Μια κίνηση υψηλού ρίσκου. ''Ρώσικη ρουλέτα'' τη χαρακτηρίζουν κάποιοι. Αυτό εξαρτάται όμως από το αν ο κ. Βασιλόπουλος αποφασίσει ''να τραβήξει τη σκανδάλη'' ή όχι. Δηλαδή να απογαλακτιστεί από τη Διοίκηση πριν τις εκλογές και να κατέβει ξανά αυτόνομος ή να ενσωματωθεί στη '' Σύγχρονη Πολιτεία'', όπως έκανε και ο Χρήστος Τσεμπέρης τους ''Ενεργούς Πολίτες''. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ''τρικομματικό'' συνδυασμό εννοείται με ''πρώτο βιολί'' τον κ. Μπουρνούς. Όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις, τις σκέψεις και την τελική απόφαση όταν έρθει η ώρα του κ. Βασιλόπουλου. Ο οποίος όπως και νάχει θα βρεθεί στην ''πρώτη γραμμή του πυρός'' το 2023. 
Το ΚΚΕ η Λαική Συσπείρωση, θα έχει παραδοσιακά τον συνδυασμό της και θα εκλέξει ''ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα'' έναν σύμβουλο. 
Αφήσαμε για το τέλος έναν ''έκτο παίκτη'' ας τον ονομάσουμε κωδικά, ο οποίος ενδέχεται να εμφανιστεί στο προσκήνιο το 2023. Νωρίτερα βέβαια ίσως και το 2021, το αργότερο το 2022, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημαρχία. Έως σήμερα δεν διαφαίνεται κάποιο τέτοιο πρόσωπο και αν υπάρχει ''περνάει κάτω από τα ραντάρ'' και το γνωρίζει μόνο ο στενός του κύκλος. Αν υπάρξει, αν, θα είναι από τη Ραφήνα ή το Πικέρμι? Θα είναι ''νέο αίμα'' ή από την ''παλιά φρουρά''? Δηλαδή θα είναι εντελώς νέο πρόσωπο ή θα έχει χρηματίσει σε αυτή τη θέση στο παρελθόν? Θα μπορούσε να πάει το μυαλό μας σε κάποιον ή κάποιους, δυό τρεις όχι παραπάνω (άνδρες και γυναίκα, ίσως και οι τρεις μαζί) αλλά θα ήταν πολύ τολμηρό και παρακινδυνευμένο να κάνουμε ονομαστική αναφορά.
Επίλογος. Αν γινόταν ''πρόωρες'' δημοτικές εκλογές την άλλη Κυριακή, οι εφορευτικές επιτροπές δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο να κάνουν καταμέτρηση. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς θα σάρωνε. Όμως επειδή οι εκλογές θα γίνουν σε τρία χρόνια, οι εφορευτικές επιτροπές θα είναι αναγκασμένες να τηρήσουν την τυπική διαδικασία. Και τότε θα δούμε ''τι λαγό θα βγάλουν από το καπέλο''...