iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ραφήνα Οι δοκησίσοφοι
οιηματίες ξεπερνούν το
όριο ανοχής της iselida.gr Ίντριγκα


Η ανοχή, η ευπρέπεια, η ευγένεια έχουν κι αυτές τα οριά τους.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr γνωρίζει, παρακολουθεί, βλέπει εδώ και ημέρες τις χυδαίες επιθέσεις μέσω ανώνυμων αναρτήσεων στο fb ή και λιβελογραφημάτων από άγνωστα blogs με αφορμή το ότι συμμετείχε - όπως και εκατοντάδες άλλα site σε όλη την Ελλάδα - στην πολύκροτη κρατική διαφήμιση ''μένουμε ασφαλείς''.

Επειδή η κατάσταση πραγματικά ξεφεύγει είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε - όχι να ''απολογηθούμε'' ή να ''δικαιολογηθούμε'' - σε όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν πως η iselida.gr σε δύο μήνες μπαίνει στον τέταρτο χρόνο δημοσιογραφικής λειτουργίας της, καλύπτοντας καθημερινά την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα, εξασφαλίζοντας αποκλειστικές συνεντεύξεις από μεγάλους Έλληνες που την εμπιστεύονται κι έχοντας ειδικές ενημερωτικές στήλες. Δεν είναι ιστοσελίδα - ''μαιμού'', αλλά ήδη στο διαχειριστικό της αναγράφονται 21.500 ειδήσεις. Με έδρα τη Ραφήνα παρουσιάζει καθημερινά και τις τοπικές ειδήσεις με απόλυτο σεβασμό στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καθώς ο διευθυντής ειδήσεων είναι 36 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και υπόκειται σε επίσημο έλεγχο από τα Πειθαρχικά Συμβούλια και απαγορεύεται να γράφει ανακρίβειες ή να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη. Η iselida.gr από το 2018 είναι μέλος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e media της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και συνεπώς δικαιούται κρατικές ή άλλες διαφημίσεις, κόβοντας πάντα τα απαραίτητα τιμολόγια.

Για την κρατική καμπάνια ''μένουμε ασφαλείς'', η διαφημιστική εταιρία intiative media μας ενημέρωσε στα μέσα Μαίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι έχουμε επιλεγεί να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα. Φυσικά αυτό μας τιμά γιατί ναι μεν είμαστε ένα τοπικό μέσο, αλλά προφανώς αναγνωρίστηκε η επάρκεια και η αξιοπιστία μας στον ενημερωτικό τομέα. Αναρτήσαμε τα σχετικά μπάνερ, αποστείλαμε το τιμολόγιο των χιλίων ευρώ, αναμένουμε την καταβολή τους και αυτό ήταν όλο...

Ποιά είναι η ''ύποπτη'', ''σκοτεινή'', ''αδιαφανής'', ''παράνομη'' συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση από την iselida.gr; Άλλωστε οι τακτικοί αναγνώστες της το γνωρίζουν - προβάλει ανελλιπώς κάθε δήλωση, ομιλία ή σημαντικό πολιτικό ρεπορτάζ που σχετίζεται με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ή την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, καθώς και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Με την ευκαιρία για άλλη μία φορά, καλό είναι να το θυμίζουμε για τα τοπικά ΜΜΕ, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη επισκεψιμότητα και σεβόμαστε τη σκληρή εργασία και έγκυρα ρεπορτάζ του Μάκη Κελέκη και της ομάδας του στο irafina.gr, τιμούμε την αρχαιότητα του rpn.gr και ευχόμαστε από καρδιάς τα καλύτερα στα νεότερα polismedia.gr και oncamera.gr.

Την επόμενη φορά που κάποια ιστοσελίδα, διαχειριστής της ή άγνωστο blog μας χαρακτηρίζει ''νούμερα'' ή κάποιον άλλο υβριστικό και προσβλητικό χαρακτηρισμό, προφανώς υπάρχει η προστασία από τον νόμο στις συντεταγμένες Πολιτείες όπως η Ελληνική.

Για λόγους εντυπώσεων και λίγα ''κλικ'' δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με τις ζωές και τον βιοπορισμό έντιμων ανθρώπων.