iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Προαστιακός στη Ραφήνα;
Ίσως, αλλά τον
22ο αιώνα! Ίντριγκα


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr στους τέσσερις μήνες από τη δημιουργία της, πιστεύουμε ακράδαντα πως έχει αποδείξει στους σοβαρούς και λογικούς ανθρώπους την αξιοπιστία, αξιοπρέπεια και εντιμοτητά της.

Αλλά δεχόμαστε ότι αυτή είναι η αποψή μας και είναι μαχητή. Στο ίδιο πλαίσιο συνεπώς έχουμε τηρήσει συνειδητά τις πολιτικές ισορροπίες στην έδρα μας τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου - και αναφερόμαστε μόνο στην πόλη μας, γιατί το θέμα που θα αναπτύξουμε αφορά αποκλειστικά την πόλη μας. Αλλά - και πάλι - δεχόμαστε ότι αυτή η αποψή μας είναι μαχητή. Επειδή τελευταία ορισμένοι αφήνουν μια δυσοδία στο περασμά τους και "ψάχνονται" να επισημάνουμε το εξής, που και αυτό έχει σχέση με το θέμα που θα αναπτύξουμε. Η iselida.gr ακολουθεί έναν παντελώς μοναχικό ανηφορικό δρόμο. Εντελώς μόνη κατ επιλογή. Χωρίς καμία μιντιακή στήριξη που βεβαίως - το τονίζουμε - είναι απολύτως θεμιτή όταν και όποτε συμβαίνει στον χώρο του Τύπου παγκοσμίως και φυσικά στην Ελλάδα. Απλώς εμείς επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο. Να μην έχουμε κανέναν "πάνω από το κεφάλι" μας και να γράφουμε ελεύθερα αυτό που βλέπουμε κι αυτό που πιστεύουμε. Κι αν κάνουμε λάθος να ζητήσουμε ειλικρινή συγνώμη, γιατί δεν θα το κάναμε επίτηδες. Όσοι λοιπόν για προφανείς λόγους "λάσπης στον ανεμιστήρα" διατείνονται ότι "χαιδεύουμε" δημοσιογραφικά τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνού πλανώνται πλάνην οικτρά. Αν δεν ξέρουν να διαβάζουν ελληνικά ή αν "μεταφράζουν" όπως θέλουν τις λέξεις που "διαβάζουν" είναι προβλημά τους. Δεν θα μπερδέψουμε ποτέ θέματα αισθητικής με την πολιτική. Δεν θα κάνουμε ένα "κουβάρι" φήμες, σενάρια και αστικούς μύθους με την πολιτική. Θα επικροτήσουμε τα καλά, όπως βεβαίως και κάνουμε, γιατί όντως συμβαίνουν και καλά πράγματα. Θα ψέξουμε και θα καυτηριάσουμε τα κακά, όπως βεβαίως και κάνουμε, γιατί όντως συμβαίνουν και κακά πράγματα. Αλλά κυρίως θα περιμένουμε να δούμε αν θα υλοποιηθούν υποσχέσεις και εξαγγελίες για ένα ανθρώπινο αύριο των παιδιών σε αυτόν τον τόπο. Και αυτό κάνουμε συχνά. Περιμένουμε χωρίς να κρίνουμε, γράφοντας απλώς το ρεπορτάζ και δημοσιεύοντας τη φωτογραφία. Ο πολίτης θα κρίνει. Και εδώ είναι το ωραίο. Υποπτευόμαστε ότι μας κατηγορούν για "χάδια" προς τον δήμαρχο επειδή περιμένουμε να δούμε αν θα κάνει πράξη τα όσα λέει. Και η αλήθεια είναι, πως όπως αποκάλυψε η iselida.gr έχει ένα σχέδιο με είκοσι μεγάλα έργα. Μακάρι να τα κάνει. Ποιός τρελός δεν θέλει τη Ραφήνα και το Πικέρμι μοντέρνες και λειτουργικές πόλεις που να είσαι χαρούμενος να ζεις; Τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι εισαγγελείς, ούτε ντετέκτιβ. Τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν και η κοινωνία να κρίνει και να αξιολογεί. Και τελικά όταν έρθει η ώρα της κάλπης να ψηφίσει όποιον  τον δικαίωσε και να καταψηφίσει όποιον τον κορόιδεψε.

Θα έχουμε πολλές ευκαιρίες - δυστυχώς - να αναφερθούμε ξανά σε θέματα "λάσπης" και "διαπλοκής". Προς το παρόν ας κλείσουμε με μία σοβαρή επισήμανση. Επειδή έχουμε το γνώθι σαυτόν και την ευθύνη να λέμε λογικά πράγματα και αρκετά κάναμε υπομονή με την ανοησία του προαστιακού που..."έρχεται σε λίγο στη Ραφήνα", δυστυχώς δεν έρχεται σε λίγο κανέναν προαστιακός στη Ραφήνα. Το ξέρουμε πως στεναχωρούμε κάποιους που το γράφουμε "φόρα παρτίδα", αλλά ας τολμήσει κάποιος να το πει. Και ας είμαστε εμείς. Με όποιες συνέπειες. Μακάρι - εννοείται - η εκτιμησή μας - να είναι λαθεμένη και ο προαστιακός να έρθει σύντομα όπως διαδίδεται για πολιτικούς λόγους. Και υπουργικούς και βουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς. Όμως ο προαστιακός - κάποτε θα έρθει δεν γίνεται - θα αργήσει. 

Αν όχι τον... 22ο αιώνα όπως γράψαμε για να δικαιολογήσουμε τη στήλη "ίντριγκα", πάντως σε αρκετά χρόνια από σήμερα. Και ευχόμαστε να ζούμε - εμείς οι μεγαλύτεροι - για να δούμε αυτό το ωραίο έργο - έστω και στα γεράματα.

(Πιό γρήγορα μπορεί να δούμε το υπερπολυτελές φουτουριστικό γιοτ στη φωτογραφία του Σαουδάραβα Κροίσου στο λιμάνι της Ραφήνας, παρά τον προαστιακό)