iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ποιός κρατάει
το κλειδί στον δήμο
Ραφήνας Πικερμίου; Ίντριγκα


Η φωτογραφία που βλέπετε της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr απεικονίζει την αυθεντική κλειδαριά με το κλειδί της πόρτας της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου.

Και φυσικά είναι συμβολική. Όπως συμβολικά ''κρατάει'' το κλειδί των δημοτικών εκλογών του 2019 ο γενικός γραμματέας του δήμου και τέως δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης. Τι θα κάνει είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στα τηλεπαιχνίδια. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς παρά τις πέντε επίμονες (στο όριο της δημοσιογραφικής αγένειας) ερωτήσεις στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην iselida.gr για το το τι θα κάνει ο κ. Πιστικίδης δεν ήταν απολύτως σαφής. Γιατί πολύ απλά δεν ξέρει ούτε ο ίδιος (ο κ. Πιστικίδης). Ή μήπως ξέρει και το κρύβει τόσο καλά; Ο γενικός γραμματέας έτσι όπως φαίνεται και με σχεδόν βέβαιο ότι το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις κάλπες του 2019 θα είναι η απλή αναλογική κρατάει "καλό φύλλο στην τράπουλα". Δεν έχει ακριβώς "δεμένο" τον κ. Μπουρνούς - θα ήταν παρατραβηγμένο να το πιστεύει αυτό κάποιος - αλλά πάντως θα βρίσκεται σε καλή θέση στις διαπραγματεύσεις όταν έρθει η ώρα για το τι θα πάρει για να "συμμαχήσει" ξανά. Δεν επιλέξαμε τυχαία το ρήμα συμμαχήσει. Γιατί για να είμαστε λογικοί "τα κουκιά" βγαίνουν πολύ δύσκολα με μόνο τον κ. Μπουρνούς. Όση άνοδο δημοτικότητας κι αν έχει (αυτό είναι δεδομένο) φαντάζει εξωπραγματικό να κόψει το νήμα μόνος του. Θέλει και "σπρώξιμο". Όταν μάλιστα αντίπαλος θα είναι ο Δαμιανός Φαφούτης που έχει στο "πουγκί" των ψήφων εκτός της προσωπικής του διείσδυσης στην κοινωνία, την "κληρονομιά" του θείου του Ανδρέα Κεχαγιόγλου, σημαντικό μέρος (άγνωστο πόσο είναι αυτό) του Πικερμίου ελέω Θανάση Αδαμόπουλου, Κώστα Ξηντάρα, Σίσσυς Κατσούδα και κάτι λίγα "ψιλά" από την Αμαλία Τόκα. Προσθέστε το καθόλου αμελητέο προσωπικό ποσοστό σταυρών του Μπάμπη Ζαφειρόπουλου και πιθανότατα (κρατάμε επιφύλαξη ακόμα) τη "δεξαμενή" του Γιώργου Χριστόπουλου. Ο γιατρός δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική του απόφαση. Στο προεκλογικό παζλ προσθέστε και το ποσοστό του Ανδρέα Βασιλόπουλου που θα έχει κι αυτός καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Να γιατί το κλειδί το κρατάει ο Βασίλης Πιστικίδης (αφήστε που ξεχάσαμε και τον κολλητό του Αντώνη Παλπατζή, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με άτομα της Δημοτικής Αρχής και δεν θέλει πολύ για να "αρπάξει").

Σε αυτή την πολιτική ''ακτινογραφία'' βέβαια ο κ. Μπουρνούς εξακολουθεί να έχει κυρίαρχο ρόλο τόσο ως εν ενεργεία δήμαρχος και μάλιστα με έργα να "τρέχουν", αλλά κυρίως στηρίζεται από αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν αποδείξει τις ικανοτητές τους, ενώ είναι και πόλοι έλξης ψήφων. Συνεπώς όταν φτάσει η ώρα του καθοριστικού "μπρα ντε φερ" με τον κ. Πιστικίδη δεν θα πάει "ξυπόλητος στα αγκάθια".