iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Μπορεί ακόμη
''να κινήσει τα νήματα''
ο Γιώργος Χριστόπουλος; Ίντριγκα


Μετά το Πάσχα και πάντως πριν "τα μπάνια του λαού" όπως είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει με ποιό ακριβώς εκλογικό σύστημα (απλή ή ελαφρώς ενισχυμένη αναλογική) θα στηθούν οι δημοτικές κάλπες το 2019, αλλά και ποιόν μήνα.

Τον Μάιο ή το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο).

Από το εκλογικό σύστημα - κατά το πόσο θα ευνοεί τις συμμαχίες και συνεργασίες παρατάξεων - αλλά στην περίπτωση του δήμου Ραφήνας Πικερμίου και τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών θα κριθούν τα πάντα. Δηλαδή ένα πρόσωπο που προς το παρόν περνάει "κάτω από ραντάρ", ο Γιώργος Χριστόπουλος, θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Αν οι εθνικές εκλογές γίνουν πριν τις δημοτικές (είναι το πιθανότερο σενάριο;) και αν ο κ. Χριστόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις Κυκλάδες τότε δύο τινά θα συμβούν. Είτε θα εκλεγεί βουλευτής και θα εκχωρήσει τις ψήφους επιρροής του από Ραφήνα - Πικέρμι στον Δαμιανό Φαφούτη (αυτό θεωρείται δεδομένο), είτε δεν θα εκλεγεί κι εκεί τα πράγματα μπερδεύονται. Αν δεν εκλεγεί λοιπόν ουδείς γνωρίζει τις προθέσεις του. Θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος με δική του παράταξη ή θα προσχωρήσει "δόξη και τιμή" στην παράταξη του κ. Φαφούτη, βεβαίως με σημαντικό "αντάλλαγμα" αν είναι δημοτική Αρχή. Μπορεί να σχηματίσει δική του παράταξη είναι ένα άλλο ερώτημα. Δεν είναι και ότι πιο εύκολο, αλλά ο κ. Χριστόπουλος είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή. Τέλος υπάρχει και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν και αυτό φαντάζει ισχνό.

Τα πράγματα με τον πρώην δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου μπερδεύονται ακόμη περισσότερο, αν οι εθνικές εκλογές γίνουν μετά τις δημοτικές δηλαδή η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία και κάνει δημοτικές τον Μάιο κανονικά και εθνικές τον Σεπτέμβριο (δεν είναι όμως το πιο πιθανό). Σε αυτή την περίπτωση αν έχει τη διαβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής και πάλι θα εκχωρήσει τις ψήφους επιρροής του στον κ. Φαφούτη. Αν όμως εκκρεμεί αυτή η απόφαση του προέδρου της ΝΔ, τότε θα βρεθεί ενώπιον διλήμματος ζωής. Θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος "κι ότι βρέξει ας κατεβάσει" και το καλοκαίρι συνεχίζει αν τελικά πάρει χρίσμα την εκστρατεία του στα νησιά ως υποψήφιος βουλευτής ή δεν ασχολείται καθόλου με τη Ραφήνα και ελπίζει να είναι υποψήφιος βουλευτής αναμένοντας το "νεύμα" Μητσοτάκη.

Να λοιπόν που ο γιατρός μπορεί ακόμη "να κινήσει τα νήματα" παρά την απουσία του από την "πρώτη γραμμή"...