iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Δαμιανός Φαφούτης:
Καλώ όλους σε
πανστρατιά ανατροπής  Ίντριγκα


 

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr αρχίζει από σήμερα τον κύκλο συνεντεύξεων με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Ραφήνας Πικερμίου με αφορμή τα δύο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Σε όλους έγιναν οι ίδιες ερωτήσεις για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής τάξεως. Ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας και επικεφαλής της ''Συμμαχίας Δημιουργίας'' Δαμιανός Φαφούτης έχει πρώτος τον λόγο.

Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ

Τι άλλαξε στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου τα δύο χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019? 

Απολύτως τίποτα ! Η τάση για πολιτικά πρόσωπα “Μίκυ Μάους” συνεχίστηκε σε όλα τα επίπεδα. Από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπόρις Τζόνσον σε διεθνές επίπεδο μέχρι τον Βαγγέλη Μπουρνού σε τοπικό επίπεδο. Τουλάχιστον οι γείτονες του Δήμου Μαραθώνος απαλλάχτηκαν από τον Ψινάκη. Αυτή η καρικατούρα είχε το σθένος να αποχωρήσει. Την Δούρου την “αποχώρησε” το εκλογικό σώμα ενώ τον κ. Μπουρνού τον εξέλεξε ! Και οι τρεις προαναφερθέντες είναι κατηγορούμενοι για την μεγαλύτερη τραγωδία της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018. Οι ψηφοφόροι του Δήμου μας ανέδειξαν γιατί διαφέρουν από τους άλλους ! Τώρα, αν με ρωτάτε για την καθημερινότητα, ότι βλέπουν όλοι βλέπω και εγώ. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ο τζίρος του “μαγαζιού” έχει αυξηθεί κατακόρυφα !  

Θα θέλαμε μια σύντομη αποτίμηση της αντιπολιτευτικής παρουσίας σας αυτό το διάστημα...

Η παρουσία ξέρετε επικυρώνεται από τα μέσα προβολής. Είναι γνωστό ότι με αφορμή το covid 19 εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε και δημοτική ''δικτατορία''. Τα όργανα του Δήμου δεν συνεδριάζουν παρά μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι στέλνουμε με e mail την ψήφο μας. Δεν έχει καμία σημασία του τι ψηφίζει η αξιωματική αντιπολίτευση διότι είναι μειοψηφία. Βέβαια τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν τις “αγιογραφίες” του κ. Μπουρνούς με το αζημίωτο φυσικά (έξοδα εκστρατείας ενημέρωσης covid 19 κ.α) και αδιαφορούν για τα θέματα και τους λόγους που οι άλλες παρατάξεις δεν συναινούν  στα εγκλήματα του Δήμου μας.

Πώς σχολιάζετε τον νέο εκλογικό νόμο για τις δημοτικές εκλογές?

Το 99% των δημοτών μας είναι αδιάφοροι για το ποιος εκλογικός νόμος θα ισχύσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Όσον αφορά την άποψη μου, προτιμώ τον νέο νόμο διότι ο προηγούμενος με την απλή αναλογική ωθούσε σε εκλογική συναλλαγή – διαπλοκή. Φάνηκε σε πολλούς Δήμους όπου διάφοροι καιροσκόποι πολιτεύθηκαν για να μπουν συμπλήρωμα στο ''συνεταιριλίκι'' της διοίκησης. Ρωτήστε τον αντιδήμαρχο κ. Βασιλόπουλο να σας το εξηγήσει..

Τι θα λέγατε στους πολίτες που σας ψήφισαν το 2019, αλλά και σε όλους όσοι δεν σας ψήφισαν?

Τους δημότες που με τίμησαν, τους ευχαριστώ. Τους δημότες που δεν με εμπιστεύθηκαν τους κατανοώ. Αλλά και τις δύο κατηγορίες εκ του αποτελέσματος, τις συμπονώ. Προσπαθώ τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον και την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών και όχι τις ανάγκες των εργολάβων και των παρατρεχάμενων.

Είναι νωρίς να σας ρωτήσω αν θα είστε ξανά υποψήφιος στις κάλπες του 2023 ή τουλάχιστον πού προσανατολίζεστε?

Στις περασμένες εκλογές απέδειξα ότι στο κατακερματισμένο από τις πολλές υποψηφιότητες εκλογικό σκηνικό ήμουν αυτός που την 2η Κυριακή κοίταξε κατάματα τον τότε και νυν Δήμαρχο αποσπώντας το 40,55%  του εκλογικού σώματος και παίρνοντας μάλιστα την πρωτιά στο Πικέρμι. Για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ΝΑΙ θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις :

1.   Εφόσον συνεχίσει ο κ. Μπουρνούς και η παρέα του να παίζουν... Μονόπολη με τα χρήματα των δημοτών.

2.   Εφόσον οι πρώην Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες που αποδοκιμάζουν την διοίκηση Μπουρνούς, πρόσωπα που εκτιμώ την πορεία και την προσφορά του καθενός, αντιληφθούν ότι πρέπει να βάλουν το “εγώ” τους σε δεύτερη μοίρα και να  συνδράμουν ανοικτά την υποψηφιοτητά μου από την αρχή με την γνώση και την εμπειρία τους, σε ένα κοινό αγώνα αλλαγής και ανάπτυξης του τόπου μας. Μια ''πανστρατιά'' ανατροπής του κατεστημένου.

3.   Εφόσον αφουγκραστώ ότι η τοπική κοινωνία και κυρίως οι νεότεροι δεν είναι απαθείς και αμέτοχοι για το μέλλον τους. Ότι νοιάζονται πραγματικά για την προοπτική του τόπου και όχι για το αν ο κάδος απορριμμάτων είναι στην πόρτα τους αντί στου γείτονα την πόρτα.