iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Εκλογές Ν.Δ. σε
Ραφήνα Πικέρμι
Ποιός θα νικήσει; Ίντριγκα


Κυριακή 13 Μαίου. Ημέρα εσωκομματικών εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα.

Για διοικητικά συμβούλια τοπικών οργανώσεων και νομαρχιακών επιτροπών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κάλπες στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Κι αν σας φαίνεται "περίεργος" ο τίτλος "ποιός θα νικήσει;" αφού η Δέσποινα Γκικάκη είναι η μοναδική υποψήφια για διαβάστε όλο το κείμενο.

Μέχρι να "τελεσιδικήσει" η μοναδική υποψηφιότητα της κ. Γκικάκη, πέρασε "από σαράντα κύματα" που λέει ο λαός. Από τον Φεβρουάριο και μετά ξεκίνησε ένα ''βυζαντινό" παρασκήνιο, που θα ζήλευε ακόμη και ο ανεπανάληπτος συγγραφέας πολιτικών μυθιστορημάτων Τζον Λε Καρέ! Τηλεφωνήματα, συσκέψεις, μυστικές συναντήσεις, επαφές, μηνύματα, ίντριγκα, πιέσεις, υποσχέσεις και συμμαχίες υφαίνουν ένα από τα πιο συναρπαστικά παρασκήνια που έζησε ποτέ η Ραφήνα και το Πικέρμι.

Γνωρίζουμε ότι ''πεθαίνετε'' να μάθετε λεπτομέρειες και πρόσωπα που συμμετείχαν με τον άλλον ή τον άλλον τρόπο σε αυτό το πολιτικό θρίλερ. Όμως καμιά φορά ο δημοσιογράφος οφείλει είτε να σιωπά, είτε να τηρεί το off ths record της πληροφορίας. Άλλωστε εδώ που έφτασε η κατάσταση το θέμα είναι για την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας να μείνει αρραγής (ως μέσο ενημέρωσης αυτό δεν μας αφορά καθόλου, απλώς το επισημαίνουμε γιατί μας το τόνισαν ανώτερα στελέχη του κόμματος ως ζητούμενο), ενώ για την κ. Γκικάκη (επίσης δεν μας αφορά καθόλου) να λάβει ένα ποσοστό από θετικές ψήφους που θα της επιτρέψουν να είναι επικεφαλής με δύναμη την επόμενη ημέρα. Γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος (η πολιτική είναι περίεργο πράγμα) να βγάλει η κάλπη αρκετά λευκά. Το πιθανότερο πάντως είναι και αφού έχει την απόλυτη στήριξη του κόμματος να μην υπάρξουν δυσάρεστες γι αυτήν εκπλήξεις. Για τους αντιπάλους της (εσωκομματικούς ή εξωγενείς παράγοντες) δεν θα κάνουμε καμία αναφορά γιατί δεν νόημα. Είναι ανούσιο. Αφήστε που δεν υπάρχουν  και αδιάσειστες αποδείξεις. Παρά μόνο φήμες και σενάρια. Αλλά για τους υποστηρικτές της μπορούμε να αναφέρουμε με κάθε βεβαιότητα τον αντιδήμαρχο Αντώνη Παλπατζή, εκ των ιδρυτών της τοπικής οργάνωσης στη Ραφήνα πριν από δεκαετίες, αλλά και τον πρώην δήμαρχο και πολιτευτή της ΝΔ Γιώργο Χριστόπουλο, με τον οποίο οι ''ψυχρές" σχέσεις αποκαταστάθηκαν.

Τώρα για κάποιες αναρτήσεις της κ. Γκικάκη στο fb με σκληρές αιχμές σε συγκεκριμένο άτομο τα σενάρια είναι δύο. Είτε αναφερόταν όπως ''βούιξε" η Ραφήνα σε υψηλό αυτοδιοικητικό παράγοντα της περιοχής, είτε σε ανώτερο κομματικό στέλεχος της Νομαρχιακής επιτροπής ανατολικής Αττικής. Δεν έχουμε όμως το δημοσιογραφικό... βίτσιο ή την περιέργεια να ψάξουμε αυτές τις φήμες, γιατί αφορούν την κ. Γκικάκη. 

Και αφού αναφερθήκαμε στη Νομαρχιακή επιτροπή. Κι εδώ θα γίνουν εκλογές, επίσης με ενδιαφέρον. Γιατί η Ραφήνα και το Πικέρμι έχουν τέσσερις υποψηφίους με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας. Τον Νεκτάριο Καλαντζή (εκ Παλλήνης) και τον Ανδρέα Κλαβά (εξ Αρτέμιδας). Τον πρώτο στηρίζουν ο Γιώργος Δουβίτσας και ο Σπύρος Κάρλος και τον δεύτερο ο Σπύρος Λουκάτος και ο Παναγιώτης Γαβριήλ. Θα μας επιτρέψετε ένα προγνωστικό στανταράκι, για μόνο σίγουρο τον κ. Λουκάτο, που φυσικά θα δώσει γερή μάχη.

Καλή επιτυχία σε όλους!