iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

''Χοντραίνει'' το πολιτικό
''πόκερ'' στη Ραφήνα για
τις δημοτικές εκλογές Ίντριγκα


''Ανακάτεψε'' για τα καλά την πολιτική ''τράπουλα'' στη Ραφήνα και το Πικέρμι ο Γιώργος Χριστόπουλος μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας γιά τη δημαρχιακή καρέκλα στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.

Ο κ. Χριστόπουλος παραμένει άγνωστο γιατί οδηγήθηκε σε αυτή την ηχηρή απόφαση, η οποία φέρνει τα πάνω κάτω στα ''στρατηγεία'' των άλλων υποψηφίων. Πολλά και διάφορα τα σενάρια, όπως πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις. ''Τον έκοψε ο Μητσοτάκης από τη λίστα βουλευτών της ΝΔ", "δεν τον έκοψε ο Μητσοτάκης, αλλά κατάλαβε ότι δεν θα εκλεγόταν βουλευτής", "κάτι άλλο έχει στο μυαλό του", "έριξε άδεια να πιάσει γεμάτα", "θα την αποσύρει στο μέλλον", "έχει ήδη συμφωνήσει για συμμαχία" και άλλα...

Ας μείνουμε στην επίσημη δήλωση ότι θα είναι υποψήφιος και προσπαθήσουμε να ''ακτινογραφήσουμε'' σε ποιόν κάνει ''κακό", δηλαδή θα κόψει ψήφους.

Με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, οι πολιτικές σχέσεις είναι κάκιστες. Με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δαμιανό Φαφούτη οι πολιτικές του σχέσεις μέχρι πρότινος ήταν καλές (σε επίπεδο σεναρίων που μιλούσαν ακόμη και συνεργασία στις εκλογές) τώρα ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί, ενώ οι κοινωνικές τους σχέσεις είναι άριστες.

Με τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, οι πολιτικές σχέσεις δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι σε καλό κλίμα.

Συνεπώς η κάθοδος του κ. Χριστόπουλου στην προεκλογική "αρένα'' όλο και ''κάτι θα κόψει'' από ψήφους" και από τους τρεις. Πώς μπορεί όμως να υπολογιστεί αυτό, με δεδομένο ότι αν μιλάμε καθαρά κομματικά κανείς από τους τρεις δεν πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, όπου ο γιατρός είναι στέλεχος. Άρα ο κ. Χριστόπουλος έχει προσωπικές ψήφους "μπετόν αρμέ", κάποιοι ανεβάζουν αυτό το ποσοστό και στο 15% ή παραπάνω. Όπως και νάχει γύρω στο 10% έχει σε καμία περίπτωση, ενώ άγνωστο είναι το ''ρετιρέ'' του ποσοστού του αυτή τη στιγμή. Θα επιχειρήσει να επανακτήσει και πολίτες που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές το ''δίδυμο'' Μπουρνούς - Πιστικίδη, τον βασικό του αντίπαλο το 2014 Θανάση Αδαμόπουλο ή τον Ανδρέα Βασιλόπουλο; Είναι κι αυτή μιά σοβαρή ενδεχομένως ''δεξαμενή" ψήφων. Και τέλος οι νέοι ψηφοφόροι είτε ηλικιακά οι 18ρηδες είτε οι νέοι κάτοικοι του δήμου που δεν γνωρίζουν ακόμη πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι εύκολο το εγχείρημα για τον κ. Χριστόπουλο; Μάλλον όχι, αν και η αποστασιοποίηση μετά την ήττα του 2014 μπορεί να του έκανε και ''καλό''. Αρχικά πρέπει να βρει έμπιστους και άξιους συνεργάτες γιά την ομάδα ''κρούσης" και στη συνέχεια να συγκροτήσει ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο όχι με "ότι νάναι" μόνο και μόνο για να κατέβει, αλλά και για να δείξει στην κοινωνία ότι μπορεί να διοικήσει αν εκλεγεί.

Φυσικά και θα ''χυθούν τόνοι μελάνι'' γι αυτές τις εκλογές, αυτή ήταν μία πρώτη πρώτη προσέγγιση της υποψηφιότητας Χριστόπουλου που θα ανταγωνιστεί δύο ''μεγαθήρια" - ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Μπουρνούς που νομοτελειακά έχει ''το πάνω χέρι". Και ως εν ενεργεία, αλλά και ως δήμαρχος που αλήθεια είναι προχωράει έργα, κυρίως για την καθημερινότητα του πολίτη. Ας περιμένουμε απ΄την άλλη και τις εξαγγελίες ή τους συνεργάτες του κ. Φαφούτη. Γιατί ακόμη όλα είναι στον "αέρα" και σε επίπεδο παραπολιτικών σχολίων. Και φυσικά για να μην παρεξηγηθούμε ο κ. Βασιλόπουλος είναι ένας παίκτης ''κλειδί'' ο οποίος θα έχει δυναμικό ρόλο.

Για το τέλος ας περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τους γενικούς γραμματείς των δήμων αν μπορούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Γιατί αν τελικά τους επιτραπεί τότε ο Βασίλης Πιστικίδης το δήλωσε επίσης επίσημα σε συνέντευξη, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος. Μόνος του. Χωρίς ''δίδυμα" και μοιράσματα...