Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάλι φταίνε
οι δημοσιογράφοι
στη Ραφήνα... Ίντριγκα


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr απολύτως πιστή στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας επικοινώνησε χθες το βράδυ με την πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας Πικερμίου Δέσποινα Γκικάκη, ώστε να επιβεβαιώσει επισήμως τα αποτελέσματα της εσωκομματικής κάλπης για τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί ένα ''θρίλερ" μετά και τις πληροφορίες για ανατροπή της τελευταίας στιγμής στην ένατη θέση, η οποία δεν υφίστατο σύμφωνα με την πρόεδρο. Πριν από λίγο η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (ΝΕΦΕ) κατόπιν κατάθεσης από την ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. όλων των ψηφοδελτίων και των Πρακτικών εκλογής όλων των υποψηφίων, ανακοίνωσε τα τελικά επίσημα αποτελέσματα που έχουν ως εξής:
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ:
ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ: 420
ΨΗΦΙΣΑΝ: 301
ΑΚΥΡΑ: 3
ΛΕΥΚΑ: 0
Έγκυρα ψηφοδέλτια: 298
 
EΛΑΒΑΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
ΓΚΙΚΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ: 290
 
MEΛΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΑΥΡΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ:
1.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ: 118
2.ΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ: 93
3.ΣΑΚΑΤΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ: 67
4.ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 62
5.ΜΑΚΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 61
6.ΒΑΡΘΗ-ΠΑΣΣΑΛΑΡΗ ΘΑΛΕΙΑ: 58
7.KOΦΦΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 58
8.ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 56
9.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΧΑΡΑ: 48
 
Όλα τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης στο Κορωπί.

Τελικώς η κ. Γκικάκη εξελέγη σχεδόν παμψηφεί (με βάση τα επίσημα αποτελέσματα) και πρόκειται για μία πολιτική επιτυχία αν συνυπολογιστεί το παρασκήνιο που διαδραματίστηκε τις τελευταίες ημέρες πριν τις κάλπες. Υπήρξαν δηλαδή 11 από τους 301 ψηφοφόρους που δεν την ψήφισαν, ενώ κάποιος θα μπορούσε να υπολογίσει και τους 100 ταμειακώς εντάξει με δικαίωμα ψήφου που δεν προσήλθαν στις κάλπες για διάφορους λόγους, ενδεχομένως κάποιοι απ αυτούς να είχαν ως εφαλτήριο μια μορφή διαμαρτυρίας. Βεβαίως υπάρχουν και μερικά σοβαρά ερωτήματα όπως για παράδειγμα πώς είναι δυνατόν ο εξ Αρτέμιδος νέος πρόεδρος της Νομαρχιακής κ. Γκλαβάς σε όλες τις περιοχές της ανατολικής Αττικής να θριάμβευσε και μόνο στη Ραφήνα να καταποντίστηκε...

Όπως και νάχει για ακόμη μία φορά οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι που σέβονται τη δουλειά τους βρέθηκαν στο στόχαστρο ορισμένων που τους εγκάλεσαν για τον τρόπο "χειρισμού" της είδησης των εκλογών. Απαντούμε ο δημοσιογράφος δεν είναι ντέτεκτιβ, ούτε εισαγγελέας. Πολλώ δε μάλλον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αν - προσέξτε αν - έγιναν λαθροχειρίες στα αποτελέσματα είτε των μελών του ΔΣ είτε των ψήφων της προέδρου, όποιος έχει στοιχεία ή ισχυρές ενδείξεις για πλαστογραφία ή απάτη ας πάει στη δικαιοσύνη. Ή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην οδό Πειραιώς 62 στο ύψος του Μοσχάτου. Από το πρωί που ξυπνήσαμε πολλά έχουμε ακούσει επειδή μόνο και μόνο κάναμε αυτό που έπρεπε. Δηλαδή δημοσιεύσαμε τα επίσημα στοιχεία της Νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής της ΝΔ. Δηλαδή του ανώτερου εκλογικού οργάνου του κόμματος.