iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Έρχονται αλλαγές
στον Τύπο
της Ραφήνας Ίντριγκα


Η κατάσταση με τους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Πριν αρχίσουν οι υλακές, κάντε υπομονή να διαβάσετε τι εννοούμε με τη λέξη "απροχώρητο". Άλλοι κάθονταν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, άλλοι στις καρέκλες του κοινού - δηλαδή των πολιτών που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις - άλλοι στριμωγμένοι σε ένα τραπέζι ροτόντα "αρραβώνα", άλλοι όρθιοι μεταξύ χολ και αίθουσας. 

Με δεδομένο ότι σιγά σιγά μπαίνουμε μετά το καλοκαίρι σε μακρά προεκλογική περίοδο και ήδη σήμερα 18 Μαίου που γράφεται το κείμενο υπάρχουν κυκλοφορούν στην περιοχή 11 τοπικές εφημερίδες συν τέσσερα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Φανταστείτε δηλαδή να έρθουν σε μία συνεδρίαση και οι 15 δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, αρθρογράφοι ή ιδιοκτήτες μέσων (πιάσαμε όλη τη ''γκάμα") τι θα γίνει!

Πέρα όμως από την πληθώρα εκπροσώπων του Τύπου ήταν και θέμα αισθητικής ή και ίσης μεταχείρισης όλων. Γιατί προφανώς είναι προνομιακό να κάθεσαι κάτω από το προεδρείο (ελπίζουμε μην παρεξηγηθούν οι φίλοι που είχαν επιλέξει αυτή τη θέση, δικαιωμά τους αφού επιτρεπόταν μέχρι πρότινος).Μόνο και μόνο για έναν λόγο. Όσοι καθόμαστε στο τραπέζι του ''αρραβώνα'' δεν ακούμε συχνά τι λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι γιατί υπάρχει και το απαράδεκτο φαινόμενο της οχλαγωγίας. Και από συμβούλους που συνομιλούν μεταξύ τους δυνατά όταν τοποθετούνται συναδελφοί τους, αλλά και από συμβούλους ή παρείσακτους που αγενώς φωνάζουν στο χολ νομίζοντας ότι δεν ακούγονται στην αίθουσα. Άρα γι αυτό η λέξη ''προνομιακή" θέση για τις θέσεις κάτω από το προεδρείο.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος είχε αντιληφθεί την ενόχληση δημοσιογράφων που δεν μπορούσαν να κάνουν ισότιμα αλλά και απερίσπαστοι τη δουλειά τους κι έτσι σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογεί...χωροταξικές αλλαγές. Ήδη διακριτικά ενημέρωσε ότι στο εξής δεν θα κάθεται κανείς στο τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί το κατάλληλο τραπέζι μεγάλο και λειτουργικό σε μέγεθος, ώστε να κάθονται άνετα οι εκπρόσωποι τόσο του γραπτού, όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου οι οποίοι έχουν και κάμερες που πρέπει να καταγράφουν με ευκρίνεια τη συνεδρίαση. 

Μακάρι να λυθεί με τον ενδεδειγμένο και κοινώς αποδεκτό τρόπο το θέμα με τον χώρο του Τύπου στο δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου.

Γιατί τα "καλά" τώρα έρχονται για όσους ξέρουν από ειδήσεις...

Με την ελπίδα ότι δεν θίξαμε κανέναν, γιατί δεν είχαμε κανέναν τέτοιο σκοπό, ευχόμαστε καλά ρεπορτάζ, καλές φωτογραφίες και καλά πλάνα σε όλους! Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr σίγουρα θα τηρήσει πιστά τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, όπως άλλωστε το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα.