iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Η κ. Δήμητρα Τσεβά
και οι... ''σπατάλες''
του δήμου Ραφήνας Ίντριγκα


Γνωρίζομαι από εικοσαετίας με την αντιδήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά. Αποδεδειγμένα με δεκάδες ρεπορτάζ και σχόλια όλα αυτά τα χρόνια έχω υποστηρίξει (γιατί το αξίζει με την εργατικοτητά της) την παρουσία της στα κοινά. Δεν υπήρξε ούτε μισή φορά που να γράψω κάτι αρνητικό και το γνωρίζει καλά.  Την εκτιμώ ειλικρινά και τη θεωρώ πετυχημένη αντιδήμαρχο και μάλιστα σε έναν νευραλγικό τομέα όπως είναι η καθαριότητα του δήμου μας. Αυτό σε πολιτικό επίπεδο. Σε κοινωνικό επίπεδο τη σέβομαι και τη συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί αφενός είχε μια στενή σχέση με την αείμνηστη αδελφή μου Θέμιδα και αφετέρου ήμουν χρόνια πιστός πελάτης στο εργαστήριο με τα ομώνυμα υπέροχα ζυμαρικά της. 
Αυτά ως πρόλογος για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, κουτσομπολιά υπονόμων και ''σπασμένα τηλέφωνα". 
Στο κυρίως θέμα τώρα. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σεβόμενος την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική μου υπόσταση διαμαρτυρήθηκα χαμηλοφώνως μιλώντας σε συναδέλφους για τη νέα ''χωροταξία'' των δημοσιογράφων. Παρενθετικά και προς τιμήν του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος που είναι ο αρμόδιος για την τήρηση της τάξης και της ευπρέπειας στις συνεδριάσεις περιλαμβανομένων και των θέσεων των δημοσιογράφων, μας ενημέρωσε ότι η λύση με το δεύτερο τραπέζι που τοποθετήθηκε είναι πρόχειρη και σύντομα το πρόβλημα θα λυθεί όπως πρέπει, ώστε να κάθονται όλοι άνετα και να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. 
Περνώντας από το σημείο εκείνη τη στιγμή η κ. Τσεβά εξανέστη με την ενστασή μου και για να μην χρονοτριβώ, με εγκάλεσε σε αυστηρό ύφος "δεν θα σπαταλάει ο δήμος χρήματα των πολιτών για να αγοράζει τραπέζια για τους δημοσιογράφους!" Έμεινα ενεός.
Η άποψη της κ. αντιδημάρχου προς κρίση των αναγνωστών, δηλαδή της κοινωνίας. 
Επίλογος. Λυπάμαι για αυτή τη συμπεριφορά της κ. Τσεβά, την οποία εννοείται ότι θα συνεχίζω  να στηρίζω για την εξαιρετική δουλειά της που ελπίζω να κάνει και στο μέλλον. Άλλο η επαγγελματική μου κρίση και άλλο η πολύ δυσάρεστη εκπληξή μου γι αυτό που απρόκλητα εκστόμισε σε επαγγελματία δημοσιογράφο. 
Θα πρέπει να ξέρει έστω και εκ των υστέρων ότι προσωπικά δεν απαίτησα (δεν ξέρω αν το έκανε κάποιος άλλος) να αγοράσει ο δήμος καινούργιο τραπέζι για να κάνουμε τη δουλειά μας οι άνθρωποι του Τύπου. Αλλά να εξασφαλίσει, να μεταφέρει δηλαδή από κάπου ο δήμος ένα τραπέζι που να έχει τις προδιαγραφές για να μπορούμε να παρακολουθούμε απρόσκοπτα τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αν όμως ο δήμος δεν διαθέτει ήδη κάποιο κατάλληλο τραπέζι, τότε υποχρεούται να αγοράσει. Δεν μου πέφτει λόγος και ζητώ συγνώμη, αλλά αν - τονίζω αν στην ακραία περίπτωση - δεν υπάρχει ένα τραπέζι τότε ας εξασφαλιστεί ένα κονδύλι 100, 200 ευρώ πόσο έχει ένα από ξύλινο τραπέζι για να κάθονται οι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης. Είμαι ο τελευταίος στη Ραφήνα που θα σκεφτεί ή θα ισχυριστεί ότι γίνονται σπατάλες στο δημόσιο χρήμα (δηλαδή και από τους φόρους μου) από τον δήμο ή παρατηρείται διασπάθιση. Αλλά αν θεωρείται "σπατάλη" το ποσό των 100 ευρώ τότε προτίθεμαι να αναλογικά να συνεισφέρω (κι αν συμφωνήσουν οι φίλοι από το rpn.gr, irafina.gr, τον Δημότη ή όποιο άλλο μέσο εμφανιστεί στο μέλλον) ώστε να αγοράσουμε με δικά μας χρήματα ένα τραπέζι.
Σίγουρα ο καθένας θα κρατήσει ότι θέλει από αυτό το κείμενο. Το ξέρω δεν έχω φρούδες ελπίδες ότι θα γίνει κατανοητή η αγνότητα των προθεσεών μου. Επίσης ξέρω ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν ''κι άλλα''. Όμως το μόνο που επιθυμώ είναι να υπάρχει σεβασμός και ισονομία στους δημοσιογράφους. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί οι δημοσιογράφοι έχουν την τεράστια ευθύνη να ενημερώνουν την κοινωνία. Και να διαμορφώνουν άποψη στους πολίτες. Στους πολίτες οι οποίοι το 2019 στις δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν για το αύριο των παιδιών.
Αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που να πιστεύει ότι ένα τραπέζι "αρραβώνα" κι ένα ακόμη ως ''τσόντα'', (που βλέπετε στη φωτογραφία της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr) θεωρείται δημοσιογραφικός χώρος, τότε καληνύχτα...