iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Δημοσιογράφοι
''μαιμού'' στη
Ραφήνα (εικόνα) Ίντριγκα


Τώρα που ο θόρυβος "για το τίποτα" - όπως αποδείχθηκε περίτρανα - φαίνεται να κοπάζει μπορούμε κι εμείς να συμβάλουμε στο ήπιο κλίμα με χιούμορ.

Αναφερόμαστε στην ''καταιγίδα'' αντιδράσεων, ανακοινώσεων, απειλών, κουτσομπολιών, ύβρεων, ανοησιών των οποίων γίναμε μάρτυρες τον τελευταίο μήνα, λες και δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα να ασχοληθούμε στη ζωή μας. Όλα ξεκίνησαν από την περιβόητη επιστολή - αίτημα της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου Κωνσταντίνο Μώρο να προσπαθήσει να βάλει (ως αποκλειστικά αρμόδιος) μία τάξη στον χώρο των εκπροσώπων του Τύπου (δημοσιογράφους, αρθρογράφους, φωτορεπόρτερ και χειριστές ιστοσελίδων) και όλοι να κάθονται ισότιμα. Το τι επακολούθησε είναι ελάχιστοι φανταζόμαστε αυτοί που δεν το γνωρίζουν. Σημασία έχει ότι μετά την επιστολή παρά τον ανηλεή ''πόλεμο'' συκοφαντιών και αισχρών επιθέσεων που δέχτηκε η  iselida.gr ακόμη και από δημοτικούς συμβούλους (γιατί η σιωπή είναι συνενοχή, οπότε δεν αναφερόμαστε μόνο σε έναν) επήλθε μια στοιχειώδης ευπρέπεια και σεβασμός στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ενώ προς τιμήν του ο ιστότοπος rpn.gr δημοσίως σε κείμενο αναγνώρισε ότι επρόκειτο περί ενός απλού αιτήματος και όχι περί "τεράτων" που τεχνηέντως διέρρεαν κάποιοι.

Στην τελευταία συνεδρίαση λοιπόν του δημοτικού συμβουλίου φορέσαμε ένα t shirt με στάμπα μια μαιμού! Όλοι όσοι μας ρωτούσαν γιατί αυτή η ενδυματολογική επιλογή...παραδεχόμασταν ότι είμαστε δημοσιογράφοι - ''μαιμού". Φυσικά το γέλιο όλων έβγαινε αυθόρμητα και ήταν μιά ''πινελιά'' χαράς...