iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Περισσεύει και η
παλιανθρωπιά και η
αθλιότητα στη Ραφήνα Ίντριγκα


Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός για κλικαρίσματα. Προς Θεού!

Δεν το κάναμε ποτέ, λέτε να το κάναμε τώρα; Και ξεκινάμε με αυτή την εξήγηση, επειδή θα αρχίσουμε την πρώτη ''δειλή'' ημέρα επαναλειτουργίας της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr μετά τη φονική πυρκαγιά που - δεν έχει απολύτως καμία σημασία - κατέκαψε ολοσχερώς και την έδρα μας με κάτι αξιοθαύμαστο, ελπιδοφόρο και πανέμορφο. Ποτέ στα παγκόσμια χρονικά δεν πρέπει να έχει υπάρξει τέτοια αυθόρμητη κινητοποίηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς γιά φυσική καταστροφή που άφησε πίσω νεκρούς. Ανθρώπους και ζώα. Κατέστρεψε τη φύση, σπίτια και επιχειρήσεις. Είναι ασύλληπτο για όποιον δεν ζει στη Ραφήνα αυτές τις ημέρες να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Αυτό το κύμα αγάπης από παιδάκια εθελοντές, ηλικιωμένους, ανθρώπους από τη βόρειο Ελλάδα ως την Κρήτη! Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα σε αυτούς τους ήρωες την επόμενη εβδομάδα, οπότε και η iselida.gr θα επανέλθει στους κανονικούς δημοσιογραφικούς ρυθμούς της. Ένα σπίτι με ότι άψυχο αντικείμενο είχε μέσα κάηκε, όχι οι άνθρωποι και τα ζώα. Αν και κάποιοι στη Ραφήνα (με ονοματεπώνυμο) πολύ θα ήθελαν να υπήρχαν και ανθρώπινες απώλειες. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι διαδίδουν ψευδώς στην πόλη πως η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr "έκλεισε". Είναι άθλια υποκείμενα που πολύ θα ήθελαν να κλείσει η iselida.gr.  

Και αφού δεν μας νίκησε η φωτιά, λέτε να μας νικήσουν αυτά τα κτήνη που δεν σέβονται ούτε τον ανθρώπινο πόνο. Όχι τον πόνο της απώλειας συγγενούς ή φίλου, αλλά όσο δυνατοί και αξιοπρεπείς κι αν είμαστε είναι πόνος να χάνεις όχι τα ντουβάρια, τα ρούχα και τα ψυγεία, Αλλά τα εκατοντάδες βιβλία σου, τις αναμνήσεις σου από φωτογραφίες κειμήλια της οικογενειάς σου, το σπάνιο συλλεκτικό δημοσιογραφικό σου αρχείο 34 ετών με εφημερίδες και οπτικοακουστικό υλικό που θα γινόταν σύντομα δωρεά στο Μορφωτικός Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Ας είναι εδώ χάθηκαν παιδιά, κι εμείς λέμε για εφημερίδες. Οπότε ας το ''κόψουμε" εδώ...

Κοντά σε αυτά τα ανθρωπάκια, ζήσαμε δίπλα στο απόλυτο μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης στον δήμο μας και την απόλυτη ξεφτίλα, από 3-4 δημόσιους λειτουργούς. Κτήνη που πούλησαν εξουσία σε άστεγους καταρρακωμένους ανθρώπους. Τέρατα με πιστόλια (κυριολεκτικά) πάνω τους που απείλησαν πολίτες. Δεν ξέρουμε αν είναι από το αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας (μακάρι όχι) ή από άλλη υπηρεσία της Αττικής ως "ενισχύσεις" λόγω της πληθώρας υπουργών που παρήλασαν από το δημαρχείο. Θα τα πούμε όμως από εβδομάδα. Και άλλη μία περίπτωση δημοτικής υπαλλήλου η οποία έκανε ό,τι πιό αισχρό μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους αυτές τις ώρες. ΚΑαι με αυτή την κυρία θα τα πούμε από εβδομάδας.

Ο Θεός να είναι δίπλα σε όλους μας. Όπως αποδείχτηκε είμαστε στο ελεός του.

Η isel;ida.gr επιστρέφει από την επόμενη εβδομάδα στην έντιμη δημοσιογραφική ενημέρωση.