iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Αστυνομικός σε πολίτη
στη Ραφήνα: Μην
παρκάρεις εδώ ρε! Ίντριγκα


Είχαμε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα δύο περιπτώσεις προκλητικής αναλγησίας στη Ραφήνα από κρατικούς λειτουργούς.

Την ώρα του θρήνου για τη συμφορά χιλιάδων ανθρώπων, πρωτίστως των συγγενών των νεκρών και αγνοουμένων (που ακόμη και σήμερα δέκα ημέρες μετά δεν υπάρχει ακριβής αριθμός) έπρεπε να σιωπήσουμε. 

Σήμερα ας ξεκινήσουμε με τον αστυνομικό, είμαστε σίγουροι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν πρόκειται για άντρα που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας. Δεν είναι δυνατόν να ανήκει στο τμήμα της περιοχής μας και να συμπεριφέρθηκε έτσι σε πυρόπληκτο. Προφανώς θα ανήκε στη δύναμη των αστυνομικών που εκλήθησαν να προστατεύσουν τους υπουργούς (από ποιούς και από τι άραγε) κατά το τριήμερο των επισκέψεων των υπουργών της κυβέρνησης στο δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου. 

Το περιστατικό της ντροπής

Πολίτης ψάχνει να σταθμεύσει στην Αραφηνίδων Αλών για να μπει στο Πνευματικό Κέντρο στο τμήμα των μηχανικών του υπουργείου υποδομών. Τη στιγμή που έχει βρει θέση, νόμιμη χωρίς να ενοχλεί ή να "απειλεί", πλησιάζει περιπολικό και ο αστυνομικός οδηγός του λέει "μην παρκάρεις εδώ ρε" κοιτώντας τον άγρια. Εντάξει το άγριο βλέμμα. Εντάξει το ''πούλημα εξουσίας. Εντάξει ο ενικός. Αλλά το "ρε" δεν είναι ολίγον έως πολύ άθλιο και ντροπιαστικό για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας? 

Φυσικά ο πολίτης τρομαγμένος χωρίς να βγάλει "κιχ" απομακρύνθηκε από το σημείο. 

Αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που να δικαιολογήσει αυτή τη συμπεριφορά που δεν προσιδιάζει σε δημοκρατική χώρα τότε εντάξει. Αλλά αυτός ο αστυνομικός - "καουμπόης" δεν τιμά τον όρκο του και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr διαχρονικά σέβεται το Αστυνομικό Σώμα και το έχει αποδείξει με εκατοντάδες ρεπορτάζ και άρθρα. Δυστυχώς αυτή είναι η πρώτη φορά που πρέπει δημοσιογραφικά να στηλιτεύσει ένα όργανο που έκανε παράβαση καθήκοντος με την υβριστική συμπεριφορά του.

Μακάρι να μην γίνουμε ξανά στο μέλλον μάρτυρες τέτοιας απαράδεκτης συμπεριφοράς από όργανα της Τάξης.

Όσο για την κυρία δημοτική υπάλληλο με την ακόμη χειρότερη συμπεριφορά θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες...