iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Αργύρης Κωστάκης
για τη νέα τοπική
εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο'' Ίντριγκα


Συνεργάζομαι εδώ και 14 χρόνια με την "ανατολική ακτή'', την ιστορική τοπική εφημερίδα της ανατολικής Αττικής.

Σήμερα κυκλοφόρησε μία τοπική εφημερίδα που "έχτιζα" με κόπο όλο το καλοκαίρι και δημιούργησα δημοσιογραφικά ολομόναχος. Ακόμη κι όταν κάηκε ολοσχερώς το σπίτι μου στο Κόκκινο Λιμανάκι δεν καθηλώθηκα. Ξανάρχισα. Κι έτσι είναι εδώ το ''Πρωτοσέλιδο'' της ανατολικής Αττικής, για το οποίο είμαι πολύ υπερήφανος, καθώς οι πολίτες αναγνώρισαν την ευπρέπεια και εντιμότητα που το χαρακτηρίζει.

Όσο για τους κακοήθεις και χυδαίους, υπάρχει η κρίση του Θεού, που δυστυχώς γι αυτούς την αγνοούν. Δεν μπορούν να αντιληφθούν μέσα στη μικρότητα και κακία τους, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Ένας απλός άνθρωπος είμαι, είμαστε, στο ''Πρωτοσέλιδο'' όπως όλοι οι άνθρωποι. Δεν επιζητούμε τίποτα. Δεν διεκδικούμε ''δύναμη'' και ''παραγοντιλίκια''. Δεν θα μας δείτε ποτέ υποψηφίους συμβούλους ή τραπεζολειχούς της εξουσίας. Μια μικρή τοπική εφημερίδα είναι και μέχρι εκεί. Εννοείται πως αν δημοσιευτεί λάθος πληροφορία ή αδικηθεί κατά λάθος κάποιος θα ζητήσω συγνώμη δημοσίως και θα επανορθώσω.

Ευχαριστώ από ψυχής για την ηθική βοήθεια τους πολύτιμους φίλους Αναστασία Γαβριελάτου, Θανάση Χήνη, Παναγιώτη Φάκο και Δημήτρη Γιακουμέλο. Όλους όσοι έγραψαν ειδικά άρθρα για το πρώτο φύλλο. Τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και όλους τους υποψηφίους δημάρχους Δαμιανό Φαφούτη, Γιώργο Χριστόπουλο και Ανδρέα Βασιλόπουλο. Τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρη Δελτσίδη, τον δικηγόρο Γιώργο Κώτσηρα και τον οικονομολόγο Δημήτρη Γκιόκα.

Και φυσικά τον διακεκριμένο Ακαδημαικό καθηγητή και φίλο ζωής Χρήστο Ζερεφό για τη συνέντευξη στο πρώτο φύλλο του ''Πρωτοσέλιδου''. Δεν είναι λίγο πολυβραβευμένος επιστήμονας αυτού του διεθνούς βεληνεκούς, να εμπιστεύεται τοπική εφημερίδα.

Το free press ''Πρωτοσέλιδο'' θα κυκλοφορεί όποτε έχει να πει στους πολίτες κάτι ουσιαστικό, χρήσιμο και ελπιδοφόρο. Αλλιώς θα ήταν ''μία απ τα ίδια''. Και ευτυχώς δεν είναι! Θέλουμε απλά και μόνο να προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε με σεβασμό στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ειλικρινείς ευχές και πάλι σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία να ξεπεράσει το σοκ του πύρινου ολέθρου. Και να αναδείξουμε τους άξιους και έντιμους ανθρώπους...