Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Ντουμάνι''
το δημαρχείο
Ραφήνας Πικερμίου Ίντριγκα


Η αθλιότητα και η παρανομία συνεχίζεται στο δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου κατά τις ώρες των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι σχεδόν όλων των παρατάξεων (πλην του Ανδρέα Βασιλόπουλου για να είμαστε δίκαιοι και μην ''τους παίρνει όλους η μπάλα'') καπνίζουν αρειμανίως και προκλητικά τόσο στο χολ του δημαρχείου όσο (ακόμη χειρότερα) και στην πόρτα της αίθουσας. Μάλιστα αυτοί που κάθονται στην πόρτα της αίθουσας, δήθεν σεβόμενοι τον κλειστό χώρο της συνεδρίασης, σου λέει ''καπνίζω έξω από την αίθουσα'') ναι αλλά φυσάνε τον καπνό του τσιγάρου μέσα με αποτέλεσμα να ντουμανιάζει ο χώρος. Προφανώς τον νόμο που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους τον έχουν γραμμένο στα ''παλιά τους τα παπούτσια'' και με τσαμπουκά ως άνθρωποι της εξουσίας κάνουν αυτό που θέλουν. Το χυδαίο είναι ότι δεν σέβονται τους συναδέλφους τους, τους πολίτες και τους δημοσιογράφους που δεν καπνίζουν, κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής. Από περιέργεια όποιος διαβάζει αυτό το ρεπορτάζ και δεν μας πιστεύει ας έρθει ένα βράδυ στο δημαρχείο. Το χολ θυμίζει ''τεκέ'' και η τσιγαρίλα είναι ανυπόφορη. Φυσικά κανείς από αυτούς τους κυρίους δεν διανοείται να ανάψει τσιγάρο όταν βρίσκεται για δουλειά πρωινές ώρες στο γραφείο του στο δημαρχείο ή στο χολ. 

Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν την ψήφο σας για να σας σώσουν την ώρα που καταπατούν τον νόμο που οι ίδιοι έχουν ορκιστεί να διαφυλάττουν. Μην πει κανείς πως αυτά είναι υπερβολές. Γιατί ένας δημοτικός σύμβουλος, δηλαδή ένας μικρός ''βουλευτής'' στην τοπική κοινωνία πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα και να σέβεται τους νόμους και τους συνανθρώπους του.

Και όλα αυτά βεβαίως με την ανοχή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του ίδιου του δημάρχου.