iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Το επεισόδιο με τον
πρώην δήμαρχο και μία
φωτό που άναψε φωτιές Ίντριγκα


Συνειδητή δημοσιογραφική - αλλά πάνω απ όλα ανθρώπινη επιλογή - της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr να μην κάνει καμία αναφορά πριν τελειώσουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στη Ραφήνα στο θλιβερό επεισόδιο που διαδραματίστηκε στην πλατεία με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Κεχαγιόγλου.

Επειδή λογοδοτούμε για τα άρθρα και τα ρεπορτάζ μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών, είναι απαγορευτικό να δημοσιεύουμε ανακρίβειες. Συνεπώς επειδή δεν ήμασταν αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες του επεισοδίου που εκτυλίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Ραφήνας πριν καν αρχίσει η μίνι συναυλία της Φιλαρμονικής και μετά το άναμμα του δέντρου μιλήσαμε (αυτό λέγεται ρεπορτάζ επισήμως) με ανθρώπους από το περιβάλλον τόσο του κ. Κεχαγιόγλου όσο και του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος δέχθηκε όπως δείχνουν όλες οι μαρτυρίες απρόκλητη φραστική αλλά και σωματική επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε για ένα παιχνίδι σαν μεγάλο μπαλόνι που ''πετάει χιόνι'' και μέσα παίζουν παιδιά. Ήθελε να μάθει αν είναι πιστοποιημένο και πληροί (για τους αγράμματους το ρήμα πληροί γράφεται με οι και όχι με ει) τους κανόνες ασφαλείας. Αυτό είναι σωστό και λογικό. Έχει δικαίωμα κάθε πολίτης, πόσο μάλλον πρώην δήμαρχος να επιθυμεί να μάθει κάτι και μάλιστα όταν αυτό σχετίζεται με παιδιά.

Μέχρι εδώ καλά. Κάποια στιγμή κι ενώ η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη πλησίασε τον κ. Κεχαγιόγλου ο κ. Μπουρνούς. Ο πρώην δήμαρχος με υβριστική συμπεριφορά (κατά κοινή ομολογία και των δύο πλευρών από τις πηγές μας) τον ρώτησε αν υπάρχει πιστοποίηση και αμέσως τον άρπαξε από το σακάκι! (κατά κοινή ομολογία και των δύο πλευρών από τις πηγές μας). Ο κ. Μπουρνούς δεν αντέδρασε για να μην οξυνθούν τα πνεύματα, ενώ και με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το επεισόδιο δεν πήρε άλλη έκταση. Ωστόσο η εικόνα είναι απογοητευτική και μάλιστα σε μία γιορτή Χριστουγέννων.

Πιστεύουμε ακράδαντα ως μέσο ενημέρωσης που λογοδοτεί στην ΕΣΗΕΑ ότι αυτό το ρεπορτάζ χωρίς υπερβολές και σκοπιμότητες αντικατοπτρίζει όσο πιο αντικειμενικά γίνεται την πραγματικότητα. 

Αυτή είναι η προσέγγιση των πραγματικών γεγονότων που παραλίγο να αμαυρώσουν μία γιορτή στην "καρδιά" της Ραφήνας. Και λέμε προσέγγιση γιατί ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες άγνωστες λεπτομέρειες που ωστόσο δεν θα αλλοιώνουν την αλήθεια. Την αλήθεια που είναι αναμφισβήτητη. Ο πρώην δήμαρχος κ. Κεχαγιόγλου προφανώς παρεκτράπηκε, ασχέτως αν το αρχικό του ερώτημα, απορία, προβληματισμός όπως θέλετε πείτε το είναι εύλογο και θεμιτό. Η απάντηση που πήραμε από τη Δημοτική Αρχή πάντως είναι πως το παιχνίδι έχει πιστοποίηση. 

Και επί της ουσίας. Μακάρι, το ευχόμαστε με όλη μας τη δύναμη αυτό το επεισόδιο που είναι λήξαν εν τη γεννέση του να είναι το τελευταίο στην πόλη μας εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Αν και πολύ φοβόμαστε πως Ραφήνα και Πικέρμι μοιάζουν με πολιτικό "ηφαίστειο" εν ενεργεία. Δυστυχώς υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις οι νουνεχείς και ευπρεπείς άνθρωποι αλλά και οι σφουγγοκολάριοι τραμπούκοι. Προς Θεού δεν εννοούμε τραμπούκο τον κ. Κεχαγιόγλου (γνωστός για το "εκρηκτικό" του στιλ) τον οποίο διαχρονικά σεβόμαστε και το έχουμε αποδείξει παντοιοτρόπως. Αλλά άλλους όψιμους Ηρακλειδείς του... Στέμματος. Και προσέξτε σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν ταραχοποιοί και "μπουρλοτιέρηδες" για να μην τρελαθούμε δηλαδή. Ευθύνη και καθήκον των επικεφαλής τους είναι τους απομονώσουν και να τους καταδικάσουν από σήμερα, πριν μπει ο νέος χρόνος. Αλλιώς μέχρι τον Μάιο θα δούνε πολλά τα μάτια μας και θα ακούσουν πολλά τα αυτιά μας. Και αυτό είναι κρίμα και εξευτελιστικό για τον δήμο μας και τον πολιτικό πολιτισμό.

Επίλογος

Ήδη κατά σύμπτωση λίγο μετά το χθεσινό επεισόδιο η ηλεκτρονική μας εφημερίδα δέχθηκε ''περίεργες" παραινέσεις από μια κυρία (δεν γνωρίζουμε αν είναι ή θα είναι υποψήφια με κάποιον συνδυασμό) η οποία κατασκεύασε ένα άθλιο μύθευμα ότι δήθεν η iselida.gr την παρουσίασε (αν είναι δυνατόν) ως "ζευγάρι" με τον ξαδερφό της σε φωτορεπορτάζ χαράς για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Μας εγκάλεσε μάλιστα να ''κατεβάσουμε" την ανάρτηση, υποστηρίζοντας το ασύλληπτο "να την κρατήσετε μόνο αν στη φωτογραφία υπάρχει και το άλλο άτομο που κόψατε γιατί αλλιώς με προσβάλει". Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άλλο άτομο γιατί ο φακός απαθανάτισε μόνο δύο άτομα - την κυρία με τον άλλο εικονιζόμενο.Και φυσικά ποτέ δεν υπονοήσαμε κάτι περί "ζευγαριού". Επικοινωνήσαμε μάλιστα και με τον έτερο στη φωτογραφία ο οποίος προς τιμήν του, το τονίζουμε, γέλασε με τα όσα υποστήριξε η κυρία, την οποία σημειωτέον πάντα ευγενικά χαιρετάμε όπως και όλους τους πολίτες όποτε τη συναντάμε. Πού να φανταστούμε ότι μια απλή αθώα φωτογραφία που δεν είχε πουθενά τη λέξη "ζευγάρι" στο κείμενο ή τη λεζάντα θα πυροδοτούσε στη σκέψη της τέτοια ακραία σενάρια ή αλλιώς πρόκειται για την αρχή μιας ενορχηστρωμένης επίθεσης στην iselida.gr.  Για καλό και για κακό έχουμε κρατήσει στο αρχείο μας όλη την ηλεκτρονική αλληλογραφία σε περίπτωση που η υπόθεση ''τραβήξει". Αυτό το μικρό αλλά ενδεικτικό παράδειγμα αποδεικνύει τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον με "θύμα" τα Μέσα ενημέρωσης.