iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Δημοσιογράφοι,
φωτορεπόρτερ και άλλοι
περαστικοί από τη Ραφήνα Ίντριγκα


Δυσκολεύει όλο και πιο πολύ μέρα με τη μέρα στη Ραφήνα η εργασία των επαγγελματιών δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ. Πλέον είναι αδύνατον να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Κι εντάξει όταν οι συνθήκες - εννοούμε οι χωροταξικές - επιτρέπουν στοιχειωδώς να μπορούν να γράψουν το ρεπορτάζ ή να φωτογραφήσουν το θέμα. Όταν όμως κινδυνεύουν να πέσουν στη θάλασσα, τότε το πράγμα αλλάζει και η κατάσταση σημαίνει πως έφτασε πλέον στο απροχώρητο.

Όταν μάλιστα το θέμα παίρνει και κεντρικές διαστάσεις τότε είναι πρόβλημα και των ίδιων των θεσμών στη Ραφήνα.

Τι εννοούμε? Όπως κάθε χρόνο η εξέδρα των επισήμων στον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Ραφήνας τα Θεοφάνεια στήνεται - γιατί έτσι πρέπει - στην άκρη της προβλήτας. Με το ζόρι χωράει ένας άνθρωπος να μην πέσει στη θάλασσα. Φέτος λόγω της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ της Ένωσης φωτορεπόρτερ Ελλάδος και των επίσημων πρακτορείων ήταν δεκάδες. Πού να χωρέσουν?

Με κίνδυνο χωρίς καμία δόση υπερβολής να πέσω στη θάλασσα κατάφερα να βγάλω τρεις τέσσερις φωτογραφίες που ''να βλέπονται'' και να σέβονται τον αναγνώστη. Φεύγοντας έξαλλος επαγγελματίας φωτορεπόρτερ που γνώριζε ότι είμαι κάτοικος Ραφήνας και φυσικά τακτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίωων Εφημερίδων Αθηνών με ρώτησε ποιός επέτρεψε να παρεισφρήσουν σε αυτόν τον μικρό χώρο εντελώς άσχετοι πολίτες που δεν είχαν καμία δουλειά εκτός του να βιντεοσκοπούν με το κινητό για προσωπική τους χρήση. ''Δεν γνωρίζω, αν θέλεις απευθύνσου στον δήμο, το Λιμενικό και τον ΟΛΡ που διοργανώνουν κάθε χρόνο το μεγάλο αυτό θρησκευτικό γεγονός''. Και η απάντηση - ''κεραυνός'', ''ποιόν να ρωτήσω και τι να μου πει, κάθε κυρία και κάθε κύριος αντί να πάνε να πιούνε καφέ το παίζουν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ''...

Επιμύθιο. Τουλάχιστον δεν πέσαμε στη θάλασσα!