iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Οι ''χιονάνθρωποι''
και ο δήμαρχος
Βαγγέλης Μπουρνούς Ίντριγκα


Η μοντέρνα φιλοσοφική γραμμή κυρίως στην Αμερική, επισημαίνει ότι η μόνη επαναστατική πράξη στη ζωή μας σε αυτόν τον κόσμο της ιλιγγιώδους ταχύτητας είναι η απόφαση.

Με εφαλτήριο αυτή την άποψη η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ''πατώντας'' δημοσιογραφικά πάνω στα αδιάψευστα γεγονότα έχει να παρατηρήσει με απόλυτη ψυχραιμία τώρα που πέρασε ο κίνδυνος της χιονόπτωσης και του παγετού.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ήταν ο πρώτος στην Αττική - δεν ξέρουμε πανελλαδικά - που ''εκμεταλλευόμενος'' την ευχέρεια που του δίνει ο νόμος αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων σε Ραφήνα και Πικέρμι από το μεσημέρι της Δευτέρας όταν είχε ακόμη ήλιο! Ορισμένοι ''χιονάνθρωποι'' λοιδόρησαν αυτή την απόφαση και τον έψεξαν σκωπτικά. Όσο περνούσε η ώρα οι δήμαρχοι του λεκανοπεδίου ο ένας μετά τον άλλον αποφάσιζαν τη μη λειτουργία των σχολείων.

Κι όταν ήρθε ο χιονιάς οι υπηρεσίες του δήμου λειτούργησαν σε ευρωπαικά πρότυπα. Φυσικά και μπράβο όχι μόνο στον δήμαρχο που είχε το γενικό πρόσταγμα, αλλά και στον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας Αντώνη Παλπατζή και όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά - υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι - για να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης. Επειδή δεν γνωρίζουμε επακριβώς το οργανόγραμμα αν εμπλέκεται και κάποιος άλλος στη θετική αυτή επιχείρηση, παρακαλούμε να επικοινωνήσει να αναφέρουμε το ονομά του.

Όσο για την επόμενη απόφαση του κ. Μπουρνούς να λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη πάλι βρέθηκαν ορισμένοι ''χιονάνθρωποι'' που γκρίνιαξαν και ''κατήγγειλαν'' προκαταβολικά τραυματισμούς παιδιών και γονέων στον παγετό. Και πάλι δεν συνέβη τίποτα.

''Ρίσκαρε'' είπαν κάποιοι. Μα γιατί να ρισκάρει, τρελός είναι? Το εύκολο θα ήταν να πει ήταν κλειστά 17 ημέρες τα σχολεία και μία 18 τι έγινε... Πρυτάνευσε όμως η ψυχρή λογική. Και σε κάθε περίπτωση, ας του αναγνωρίσουν ότι είχε τη διορατικότητα να κλείσει τα σχολεία όταν όλοι μα όλοι οι άλλοι συναδελφοί του έβλεπαν τον Καλλιάνο και τον Αρναούτογλου...