Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντροπή πια με
τις φωτογραφίες
από τα καμμένα! Ίντριγκα


Έχει καταντήσει αηδία πια αυτό το αίσχος με την καθημερινή δημοσίευση φωτογραφιών από καμμένα σπίτια, αυτοκίνητα και φύση στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι.

Εφημερίδες, αλλά κυρίως τοπικά site χωρίς το παραμικρό ίχνος ανθρώπινης ευαισθησίας επιμένουν έξι μήνες μετά την πύρινη καταστροφή που έστειλε στον θάνατο εκατό ανθρώπους, απροσδιόριστο αριθμό ζώων και κατάστρεψε χιλιάδες σπίτια να δημοσιεύουν φωτογραφίες ''αρχείου'' με καμένα. Προφανώς οι διαχειριστές τους δεν αντιλαμβάνονται το κλίμα που δημιουργούν, τον πόνο που προξενούν και τις ''πληγές'' που ξύνουν σε συνανθρώπους τους που βίωσαν τον όλεθρο. Λίγη προσοχή δεν θα έβλαπτε, αντιθέτως θα μαλάκωνε τις ψυχές τους. Αντί την ''εύκολη'' και γρήγορη λύση για να μη χάσουν κλικαρίσματα να ''χτυπάνε'' ''φωτιά Μάτι'' και να βγαίνουν εκατοντάδες φωτογραφίες σκότους και θλίψης, ας ψάξουν κάτι άλλο. Η είδηση ίδια θα είναι που θα δημοσιεύουν αλλά χωρίς το ζοφερό τοπίο και τις θλιβερές μνήμες.

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά να σεβαστούν αυτό το ανθρώπινο "αίτημα" και στο εξής να μη δημοσιεύουν καμμένα σπίτια. Το εξωφρενικό είναι ότι τοπικό site πήγε και φωτογράφησε το σπίτι του υπογράφοντα αυτό το κείμενο, και το δημοσίευσε χωρίς ίχνος αιδούς! Είμαστε σίγουροι ότι αν είχε μπορέσει εκείνη τη νύχτα να φωτογραφήσει και κανέναν απανθρακωμένο ¨από την περιοχή θα το ''ανέβαζε'' με υπερηφάνεια.... 

ΑΡ.Κ.