Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφού ''τα είπατε''
Γιατί τώρα
διαμαρτύρεστε; Ίντριγκα


Σχεδόν - ή χωρίς το σχεδόν - έξαλλοι είναι και οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι Ραφήνας Πικερμίου που συναντήθηκαν ''μυστικά'' για να συζητήσουν εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Είναι έξαλλοι - ακούστε αν είναι δυνατόν - επειδή ο δημοσιογράφος αποκάλυψε τη συνάντηση! Να μην κάνει τη δουλειά του δηλαδή. Να μην βγάζει τις ειδήσεις στην κοινωνία. Γιατί μην μας πείτε ότι δεν είναι είδηση και μάλιστα πρωτοσέλιδη, αυτή η συνάντηση. Δεν προσβάλαμε κανέναν, δεν είπαμε ότι ήταν...παράνομη ή πολιτικά αθέμιτη. Δεν μεταφέραμε κάτι ψευδές. Για το ''λεπτό" σημείο της πρότασης του ενός εκ των τριών για ''θητεία τριανδρίας" το γράψαμε με κάθε επιφύλαξη και τονίσαμε ότι δεν έχει διασταυρωθεί. Δεν ήμασταν παρόντες, δεν είχαμε βάλει κοριό σε κανέναν, δεν είχαμε ''κατάσκοπο'' στη συνάντηση. Πώς το μάθαμε? Από μία φιλική συζήτηση. Και μάλιστα το μάθαμε με καθυστέρηση ημερών, γι αυτό και αργήσαμε να το δημοσιεύσουμε. Κάποιοι το γνώριζαν από το επόμενο πρωί, γιατί βράδυ έγινε η συνάντηση. Επισημάναμε - γιατί πολύς θόρυβος έγινε για το πατάρι - ότι δεν έχει σημασία που ακριβώς συναντήθηκαν οι τρείς. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ τους, αλλά ''τα πρακτικά'' φανταζόμαστε θα αργήσουν να...δημοσιοποιηθούν. Για να μην κουράζουμε Σαββατοκύριακο είναι, ας αναρωτηθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκάλεσαν έμμεσα ή άμεσα γιατί κάναμε καλά τη δουλειά μας χωρίς να τους θίξουμε επ ουδενί μάλιστα, έχουμε Δημοκρατία ή όχι? Είναι καθήκον του Τύπου να αποκαλύπτει τις ειδήσεις. Είτε αφορά γεγονότα, είτε μυστικές συναντήσεις, είτε διαλόγους που αφορούν την κοινωνία, τους ψηφοφόρους, τον λαό. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr θα συνεχίσει να μην κρύβει τα γεγονότα και ας υπάρχουν διαμαρτυρίες, γκρίνιες και τηλεφωνήματα δυσαρέσκειας. Και οι τρεις άλλωστε ξέρουν πολύ καλά ότι εδώ και χρόνια τους στηρίζουμε δημοσιογραφικά, δεν αποσιωπούμε τα Δελτία Τύπου των παραταξεών τους, τους προβάλουμε με συνεντεύξεις, τους φωτογραφίζουμε σε εκδηλώσεις. Είναι υποχρεωσή μας. Υποχρεωσή τους και μάλιστα ιερό καθήκον είναι να υπηρετούν τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Από όποιο πόστο τους οδηγήσει η ψήφος των πολιτών. Είτε στη Δημοτική Αρχή, είτε στην αντιπολίτευση, είτε ακόμη και στην πολιτική συνταξιοδότηση. 

Τελευταία φορά, δεν προσβάλαμε κανέναν από τους τρεις. Καμία λέξη δεν ήταν επιθετική ή αρνητική γι αυτούς. Γράψαμε την είδηση. Συναντήθηκαν και ''τα είπαν''. Κρυφά (νόμιζαν). Στη Ραφήνα ζούμε όμως λησμόνησαν. Τίποτα δεν μένει κρυφό.