Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον απόηχο από
το ''τσουνάμι''
του ''παταριού'' Ίντριγκα


Ποτέ η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr δεν επαίρεται για τις δημοσιογραφικές επιτυχίες της.

Και δεν θα το κάνει ποτέ στο μέλλον. Τη δουλειά μας κάνουμε ως δημοσιογράφοι. Και την κάνουμε με προσοχή σεβόμενοι τον κώδικα δεοντολογίας. Γιατί αν γράψουμε κάτι ψευδές, ανακριβές ή προσβλητικό πέραν του νόμου θα μας εγκαλέσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατόπιν καταγγελίας του θιγόμενου και αν ευσταθεί θα υποστούμε τις συνέπειες. Δημόσια επίπληξη (άρα διασυρμό), μερική διαγραφή από την Ένωση Συντακτών ή διά παντός που σημαίνει ότι χάνουμε την ιατρική περίθαλψη. Ποιός θα ρισκάρει κάτι τέτοιο? Μόνο κάποιος ηλίθιος ή κάποιος που με ένα "δωράκι'' εξασφαλίζει τα γεραματά του...

Η iselida.gr λοιπόν ενόχλησε γιατί έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη της μυστικής συνάντησης των τριών υποψηφίων δημάρχων. Σε ''πατάρι'', σε υπόγειο, σε καφετέρια, στην παραλία ή σε σπίτι ουδεμία σημασία έχει. Εδώ και μία εβδομάδα Ραφήνα και Πικέρμι, αλλά και τα περίχωρα συζητούν γι αυτό το αποκλειστικό θέμα που ουδείς διέψευσε. Άρα είναι γεγονός. Γιατί δεν είναι κάτι παράνομο ή πολιτικά ανήθικο, το επισημάναμε και σε προηγούμενο κείμενο.

Οι πολίτες, οι αναγνώστες μας, γνωρίζουν ποιός έκανε τη δημοσιογραφική αποκάλυψη. Και τα άλλα τοπικά μέσα το γνωρίζουν. Αλλά δεν έχουν την ευγένεια, το ''ευ αγωνίζεσθαι'' να κάνουν μια μικρή αναφορά. Δεν χάλασε ο κόσμος. Τον παλιό καλό καιρό της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα η ''πηγή'' της είδησης ήταν το νούμερο ένα επιβεβλημένο στοιχείο σε μία αναδημοσίευση. Απλώς ως παράπονο το αναφέραμε. 

Ούτως ή άλλως εκλογές πλησιάζουν. Αποκαλύψεις θα έχουμε ''με το κουτάλι''...