iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Τι ''πουλάνε''
οι υποψήφιοι
δήμαρχοι Ραφήνας Ίντριγκα


Μόλις δέκα εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές της 19ης Μαίου και το τοπίο στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου παραμένει καθαρό αλλά ταυτοχρόνως και θολό!

Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό θα αναρωτιέστε. Είναι απλό. Παρ ότι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν δηλώσει την καθοδό τους, μόνον οι τρεις ανακοινώνουν υποψηφίους, έστω και με το ''σταγονόμετρο''. Ας δούμε''τι πουλάνε'', πόσο αξίζουν στην πιάτσα δηλαδή, όπως λέμε κοινώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' δείχνει μία αναμφισβήτητη δυναμική φαβορί, αυτό το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι, στελεχωμένος από το ''βαρύ πυροβολικό'' των εν ενεργεία αντιδημάρχων Αραπκιλή, Καλφαντή και Τσεβά, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο, τον γραμματέα Μάκη Βουδούρη, τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους που θα είναι ξανά δίπλα του, τους τοπικούς συμβούλους, αλλά και νέα δυναμικά πρόσωπα, ενδεικτικά μεταξύ άλλων Μελίνα Κρόκου, Σπύρος Πάντζας, Τάσος Σταυρίδης και αρκετοί άλλοι, ας μην παρεξηγηθούν αν είναι δυνατόν που δεν τους αναφέρουμε όλους. Ο κ. Μπουρνούς δείχνει να κυριαρχεί κατά κράτος μέχρι τώρα στην προεκλογική ''σκακιέρα'' αν προσθέσουμε και τη σύμπραξη με τη Συνεργασία Ενεργών Πολιτών.

Στην άλλη ''όχθη'' ο Δαμιανός Φαφούτης με τη ''Συμμαχία Δημιουργίας'' έχει ανακοινώσει ορισμένους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που είτε είχαν θέσει ξανά υποψηφιότητα το 2014 όπως ο Τάσος Ζαφειράκης, είτε νέοι για πρώτη φορά στην εκλογική ''αρένα''. Ενώ παραμένουν στη ''φαρέτρα'' του τα ''υπερόπλα'' ο Κώστας Ξηντάρας, η Σίσσυ Κατσούδα και ο Θανάσης Αδαμόπουλος που θα του δώσουν ώθηση στη διεκδίκηση του ''εισιτηρίου'' για τη δεύτερη Κυριακή. Ο κ. Φαφούτης σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει επικοινωνιακό ντεμαράζ το τελευταίο δίμηνο.

Ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με τη ''Δύναμη Ανάπτυξης'' κινείται πολύ προσεκτικά και στοχευμένα με δράσεις και επικοινωνιακό προφίλ που φαίνεται να του ''δίνουν πόντους''. Ανακοινώνει υποψηφίους, συμμετέχει σε εκδηλώσεις, δίνει πάντα το παρών στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και αισιοδοξεί. Από τον συνδυασμό του μεγάλη αναγνωρισιμότητα έχει ήδη ο Δημήτρης Καρασταμάτης, ενώ υπολογίσιμος συμπαραστάτης είναι και ο πρόεδρος της Ενότητας στη Διασταύρωση Γιάννης Ξουρίκης. Φυσικά ξεχωρίζουν και οι υποψηφιότητες κύρους του Κώστα Αρζόγλου και του Δημήτρη Πόθα.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος με τη ''Δημοτική Αλλαγή'', ''θα το πάει μέχρι τέλους'' παρά τις φήμες ότι η ''τουφεκιά ήταν άσφαιρη'' και θα αποχωρούσε στο ''παρά πέντε''. Ο κ. Χριστόπουλος με το ''στρατηγείο'' της Κατερίνας Παπαδοπούλου και του Σπύρου Κάρλου πρωτίστως προετοιμάζεται για τη μεγάλη ''μάχη''. Ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ούτε έναν υποψήφιο. Οσονούπω είχε δηλώσει σε συνέντευξη πριν από έναν μήνα στην εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''.

Αφήσαμε για το τέλος τον ''άγνωστο Χ'' των εκλογών. Υπό την έννοια ότι παρά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας εδώ και δύο μήνες ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ούτε έναν υποψήφιο και με δεδομένο ότι από το στενό επιτελείο του πιστεύουν ότι αυτός θα είναι ο έτερος μονομάχος της δεύτερης Κυριακής με τον κ. Μπουρνούς. Στην πολιτική όλα μπορεί να συμβούν βέβαια, αλλά ας μην σεναριολογούμε. Μένουμε στην είδηση ότι ο κ. Πιστικίδης έχει επιλέξει συνειδητά να κινείται κάτω από ''τα ραντάρ'' με ήπιους τόνους και σύντομα, εντός του Μαρτίου θα ανακοινώσει τους πρώτους υποψηφίους. Μαζί του δύο ''βαριά χαρτιά'' οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Παλπατζής και Γιώργος Χαχολάκης, οι οποίοι αποτελούν τους στυλοβάτες της ''Νέας Αρχής''. Όπως και νάχει ο κ. Πιστικίδης αποτελεί ''βαρόμετρο'' 'η ''καταλύτη'' αν θέλετε για τις επερχόμενες κάλπες.

Αυτή ήταν μια πρώτη ''ακτινογραφία''΄του προεκλογικού τοπίου δέκα εβδομάδες πριν τις κάλπες. Όμως τα πάντα ρει...