iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Οκτωβρίου 2018

Ποιός είναι ο Χαιλάντερ
της Ραφήνας και ποιοί
οι 15'' στρατηγοί''; (βίντεο) Ίντριγκα

Το 1986 "έσπασε ταμεία' στους κινηματογράφους η ταινία "Χαιλάντερ ο αθάνατος" με πρωταγωνιστές τον Σον Κόνερι και τον Κριστόφ Λαμπέρ σε σκηνοθεσία του Ράσελ Μαλκάχι. Μότο της ταινίας ήταν "στο τέλος θα μείνει μόνο ένας".

Η υπόθεση είναι ότι σε όλο τον πλανήτη έχουν απομείνει πενήντα αθάνατοι που πεθαίνουν μόνο αν ο αντίπαλος μονομάχος τους κόψει το κεφάλι. Στο τέλος μένουν όντως μόνο δύο αφού εξολοθρεύονται μεταξύ τους "καλοί και κακοί". Ο καλός Κόναν Μακ Λάουντ και ο κακός Κάργκαν.

Στην επική τελευταία σκηνή νικητής φυσικά είναι ο καλός που μάλιστα θα "λυτρωθεί' και από τη μαγεία και θα μπορέσει να γεράσει και να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Μια τέτοια υπόθεση εκτυλίσσεται και στην παραλιακή Ραφήνα με το γειτονικό Πικέρμι (μην το ξεχνάμε και Καλλικρατικά αλλά κυρίως εκλογικά όταν έρθει η ώρα της δημοτικής κάλπης). Αυτή τη φορά κυριολεκτικά θα "βγάλει" δήμαρχο. Το "μικρό" Πικέρμι κρατάει το "κλειδί' της νίκης και το γνωρίζει πλέον καλά. 

 Ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς ήδη "παίρνει τα μέτρα του" στην περιοχή, αφού η Ραφήνα είναι σαφώς το "προπυργιό" του. Απεναντί του όμως θα έχει τον τοπικό "άρχοντα" Θανάση Αδαμόπουλο με παραδοσιακά μεγάλη "δεξαμενή" ψήφων, που όμως θα εκχωρήσει στον εκλεκτό του Δαμιανό Φαφούτη, αν τελικά (είμαστε κοντά στο 99,99% της επίσημης ανακοίνωσης διαδοχής στη "Συμμαχία Δημιουργίας") τολμήσει το "δημαρχιλίκι. Να είναι υποψήφιος δηλαδή. Γιατί άλλο επικεφαλής παράταξης και άλλο υποψήφιος δήμαρχος. Πόσες θα είναι αυτές οι ψήφοι κανείς δεν ξέρει. Πάντως θα είναι αρκετές. Τόσες όμως ώστε να "καταπιούν" τη Ραφήνα; Μάλλον όχι. Γι αυτό και θα χρειαστούν πολλές μεταβλητές στην εξίσωση νίκης του δημάρχου, όποιος κι αν είναι αυτός. Γιατί στο τέλος θα μείνει μόνο ένας, όπως και στην ταινία που λέγαμε στην αρχή.

Βάλτε τώρα και σημαντικά στελέχη που ήδη παίρνουν θέση "μάχης" με προσωπικούς σταυρούς, τότε είναι δεδομένο πως θα παρακολουθήσουμε ένα πολιτικό "θρίλερ" διαρκείας ως την άνοιξη του 2019.

Θέλετε ονόματα έτσι; Είμαστε βέβαιοι πως δεν αντέχετε χωρίς ίντριγκα. Αν υποθέσουμε λοιπόν (υποθετικά) ότι ο βασικός αντίπαλος του κ. Μπουρνού που ελέγχει σήμερα την "παρτίδα" σκακιού ως "βασιλιάς" στη Ραφήνα και το Πικέρμι, θα είναι ο κ. Φαφούτης τότε τα υπόλοιπα 15 "πιόνια" - δεν το λέμε υποτιμητικά, αλλά σε σκακιστικό όρο ιεραρχικά (στρατηγοί, άλογα, πύργοι, στρατιώτες) - που θα πρωταγωνιστήσουν τους επόμενους 19 μήνες είναι.

Γιώργος Χριστόπουλος (ο "καταλύτης" των εξελίξεων με επίκεντρο το αν εκλεγεί βουλευτής. Οι ψηφοφόροι του στον δήμο "μπετόν αρμέ" πάνω από 20% όπως λέει).

Κωνσταντίνος Μώρος (ανυποψίαστη μεγάλη δύναμη με εκτίμηση στην τοπική κοινωνία με σοβαρότητα και ήθος)

Σπύρος Λουκάτος ("κάτι" έχει αφήσει να εννοηθεί για τα κοινά, αλλά είτε το κάνει είτε όχι ο λόγος του μετράει "χοντρά" στην περιοχή)

Σάββας Αραπκιλής (με άλματα έξτρα δημοτικότητας μετά την αντιδημαρχία λόγω εργατικότητας και ήπιων τόνων)

Γιώργος Χαχολάκης (πάντα υπολογίσιμος με ευθύτητα και ακεραιότητα, ξέρει από "μαρκαρίσματα" ως βετεράνος ποδοσφαιριστής)

Δημήτρης Μισοκοίλης (θα αποσυρθεί; Άγνωστο.Πάντως έχει στο "τσεπάκι" εκατοντάδες σταυρούς

Βασίλης Πιστικίδης (ο τ. δήμαρχος και νυν γ.γ. του δήμου βαδίζει "στην κόψη του ξυραφιού", αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή δημοτικότητας) 

Αντώνης Παλπατζής (με πολλούς φίλους αλλά και αντιπάλους δεν περνά ποτέ απαρατήρητος, "εκρηκτικός" καμιά φορά πέραν του δέοντος)

Δήμητρα Τσεβά (ακλόνητη στη θέση της με πολλά "παράσημα" και φανατικούς υποστηρικτές έχει μέλλον μπροστά της)

Γιώργος Κοκκόλης (όταν έχει γίνει αντιδήμαρχος στα 26 χρόνια του και πίνει καφέ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τι να συζητάμε;)

Παναγιώτης Καλφαντής ( επίμονος και φιλότιμος, χωρίς δημόσιες σχέσεις, θα προσπαθήσει να είναι πάλι παρών)

Μπάμπης Ζαφειρόπουλος ("στεντόρεια φωνή" που ξεχωρίζει στο δημοτικό συμβούλιο, με δίκιο κάποιες φορές, αλλά και υπερβολές που τον αδικούν)

Σίσσυ Κατούδα (επικοινωνιακή μέχρι εκεί "που δεν παίρνει". Προσόν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό θα της αποφέρει και σταυρούς, αλλά με ποιά παράταξη;)

Ανδρέας Βασιλόπουλος (πεισματάρης με την καλή έννοια, προσηλωμένος στον στόχο, αλλά ακόμη μη αναγνωρίσιμος)

Παύλος Μπατάλης (επανεμφανίστηκε ηχηρά στο προσκήνιο και θέλει "το αίμα του πίσω" μετά το πατατράκ με τον συνδυασμό Αδαμόπουλου)

Θα τους δούμε όλους αυτούς στο νέο δημοτικό συμβούλιο του 2019-2014; Κάποιους απ αυτούς χωρίς την παραμικρή αμφιβολία και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις.

Αλλά για τον δήμαρχο το ξεκαθαρίσαμε. Στο τέλος θα μείνει μόνος ένας. Όπως στην ταινία Χαιλάντερ. Μπουρνούς ή Φαφούτης. Τα "γραφεία στοιχημάτων" της πλατείας και του λιμανιού ήδη έχουν "πελατεία". Και μην ξεχνάτε τον παράγοντα Πικέρμι αυτή τη φορά...