iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Κοινωνικός ''εμφύλιος''
σε Ραφήνα και
Πικέρμι λόγω κάλπης Ίντριγκα


Είναι μεγάλο σοκ να μπαίνεις στον φούρνο του ''χωριού'' σου να αγοράσεις ψωμί, να μπαίνει και ''συγχωριανός'' σου, να τον κοιτάς έτοιμος να του πεις ''καλημέρα'', αλλά να αποστρέφει επιδεικτικά το βλέμμα του και να σου παίρνει και τη σειρά.

Πραγματική σκληρή εικόνα στη Ραφήνα του Μαρτίου του 2019, 65 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο κρούσμα και δεν θα είναι το τελευταίο. Ένας κοινωνικός ''εμφύλιος'' μαίνεται τους τελευταίους μήνες στο ''χωριό'' μας. Άνθρωποι που είχαν φιλική ή έστω σχέση συμπάθειας ''κόβουν'' την καλημέρα του Θεού, επειδή προτίθενται να ψηφίσουν διαφορετικό συνδυασμό. Ή επειδή ο ένας νομίζει για τον άλλον ότι θα ψηφίσει διαφορετικό δήμαρχο. Γείτονες, συγγενείς, παλιοί συμμαθητές απομακρύνονται και ψυχραίνονται για μία ψήφο. Η απαξίωση της αξιοπρέπειας σε όλο της το μεγαλείο στη Ραφήνα και το Πικέρμι του 2019. Πού να ήξερε ο φουκαράς ο απλός πολίτης, αυτός που κόβει την καλημέρα στον συνανθρωπό του ότι οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν και ο δήμαρχος είναι κι αυτοί απλοί άνθρωποι και θα πασχίσουν (ή έτσι πρέπει να κάνουν) για το καλό της πόλης. Για ένα ελπιδοφόρο αύριο των παιδιών. 

Αυτοί όμως που ''την πάτησαν χοντρά'' σε αυτές τις εκλογές είναι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι αρθρογράφοι, οι φωτορεπόρτερ και οι διαχειριστές ιστοσελίδων. Αποτελούν το ''κόκκινο πανί'' και φταίνε για όλα τα δεινά αυτού του τόπου. ''Στο πυρ το εξώτερον'' όσοι τολμούν να ασκούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου και να ζούνε γράφοντας ειδήσεις. Φοβόμαστε ότι είναι πολύ πιθανό σε αυτές τις εκλογές ''να πέσουν και ψιλές'' (αν όχι ''χοντρές'') σε ανθρώπους των ΜΜΕ. Αν το ζήσουμε κι αυτό, τότε χάθηκε κάθε ελπίδα.

Εσύ που κόβεις την καλημέρα σε έναν άνθρωπο γιατί θα ψηφίσει άλλον δήμαρχο απ αυτόν που θα ψηφίσεις εσύ. Εσύ που ασκείς ψυχολογική, λεκτική και (ο μη γένοιτο) σωματική βία σε δημοσιογράφους, αρθρογράφους ή φωτορεπόρτερ. Εσύ που συκοφαντείς, λοιδορείς και υβρίζεις πολίτες γιατί δεν ανήκουν στην παράταξη που είσαι υποψήφιος. Σκέφτηκες καλά πριν πάρεις αυτόν τον ολισθηρό δρόμο? Σκέφτηκες ότι στις 27 Μαίου θα εξακολουθείς να ζεις στο ίδιο ''χωριό'' με αυτούς που τραμπούκισες? Σκέφτηκες ότι στις 27 Μαίου η ζωή θα συνεχίζεται για όλους με τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες και τους ίδιους φόβους για την επιβίωση? Σκέφτηκες ότι όλοι είμαστε άνθρωποι?

Είναι αργά, το γνωρίζουμε. Ο κοινωνικός εμφύλιος δεν θα σταματήσει ως τις 26 Μαίου. Τουλάχιστον μη γίνει τίποτα πολύ βαρύ...

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr προειδοποίησε...