iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Μετά τη σκορδαλιά
η αγωνία των υποψηφίων
δημάρχων στη Ραφήνα... Ίντριγκα


Και τώρα που η μυρωδιά της σκορδαλιάς σιγά σιγά φεύγει, ο προεκλογικός αγώνας σε Ραφήνα - Πικέρμι μπαίνει στην τελική ευθεία. 

Ήταν η τελευταία αργία πριν το Πάσχα, γιατί για να λέμε την απόλυτη αλήθεια κανείς από τους έξι υποψηφίους δημάρχους, δεν πρόκειται να ηρεμήσει. Ούτε καν να φάει χωρίς άγχος το αρνάκι και τη μαγειρίτσα. Άντε να εξαιρέσουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ, που ο άνθρωπος ό,τι κι αν γίνει έχει εξασφαλίσει μια θέση στους 27 δημοτικούς συμβούλους και η αντιπολιτευτική γραμμή είναι χωρίς εκπλήξεις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας του. Οι άλλοι πέντε όμως ''κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα''.

Και ναι μεν ο Βαγγέλης Μπουρνούς ''έχει στο τσεπάκι του'' την είσοδο στη δεύτερη Κυριακή (αυτό το παραδέχονται και οι αντιπαλοί του) όπου θα διεκδικήσει με πολύ σημαντικό προβάδισμα τη δημαρχία, αλλά απομένει και η τυπική ετυμηγορία των πολιτών. Κάποιοι από το επιτελείο του δημάρχου πιστεύουν ακράδαντα ότι μπορεί να εκλεγεί και από τις 25 Μαίου). Οι πιο ''απαισιόδοξοι'' είναι σίγουροι ότι στις 2 Ιουνίου θα κερδίσει με ''περίπατο'' όποιον κι αν είναι δεύτερος. Πιστεύουμε ότι οι πρώτοι ''πέφτουν έξω'' στις προβλέψεις τους. 

Συνεπώς όλοι αναζητούν τον ''δεύτερο''. Ανδρέας Βασιλόπουλος, Δαμιανός Φαφούτης, Βασίλης Πιστικίδης και Γιώργος Χριστόπουλος στη ''γραμμή εκκίνησης'' άλλος με περισσότερες και άλλος με λιγότερες πιθανότητες να μπει στον μεγάλο ''τελικό'' του δημοτικού champions leaque.

Η σειρά - για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και αρχίσετε πάλι τα τηλέφωνα διαμαρτυρίας - είναι όπως ανακοινώθηκαν επισήμως χρονικά οι υποψηφιότητες.

Ο κ. Βασιλόπουλος - τα είπαμε ξανά - σίγουρα θα ''τσιμπήσει'' στο ποσοστό του. Πόσο λίγο ή πολύ? Ποιός μπορεί να απαντήσει εκτός από τους πολίτες? Πάντως ο ''πυρήνας'' του είναι πολύ αισιόδοξος για τη δεύτερη θέση.

Ο κ. Φαφούτης δείχνει μια καλή δυναμική. Θα είναι όμως ικανή να τον φέρει στην ''αρένα'' της δεύτερης Κυριακής? Από το επιτελείο του θεωρούν πως δεν υπάρχει ''ούτε μία στο εκατομμύριο'' να μην φτάσει στις 2 Ιουνίου.

Ο κ. Πιστικίδης τις τελευταίες ημέρες βγαίνει στην ''επιφάνεια'' καθώς τηρούσε ''σιγή ασυρμάτου''. Ανακοινώνει ορισμένες υποψηφιότητες συμβούλων και κάνει επαφές με συλλόγους, προσβλέποντας στο πολυπόθητο ''εισιτήριο'' της δεύτερης Κυριακής.

Τέλος ο κ. Χριστόπουλος, παρά την προσωπική ιστορία ζωής που σκόρπισε σε όλους θλίψη, ''δεν το βάζει κάτω'' και σύντομα μαθαίνουμε θα βγει μπροστά ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δεύτερη θέση.

Η ψήφος θα μιλήσει. Ως τότε σενάρια, ίντριγκες, φήμες, συζητήσεις, ''πηγαδάκια'', εικασίες, προβλέψεις, δημοσκοπήσεις, πληροφορίες και εκτιμήσεις θα έχουν την τιμητική τους...