iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Η ''ακτινογραφία''
των δημοσκοπήσεων σε
Ραφήνα Πικέρμι Ίντριγκα


Προς την κορυφωσή τους οδεύουν οι δημοσκοπήσεις των παρατάξεων εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανέκαθεν είχε ενδιαφέρον λίγες εβδομάδες πριν τις κάλπες, όπου οι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι ''γκάζωναν'' για την προσέλκυση της πολυπόθητης ψήφου.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr πάντα πρώτη στις αποκλειστικές πολιτικές ειδήσεις που προκύπτουν από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ έχει στη διαθεσή της τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία για τη δύναμη των παρατάξεων πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές της 26ης Μαίου.

Θα μας επιτρέψετε - εκτός κι αν προλάβουν άλλα μέσα καλοδεχούμενη η όποια πληροφορία - να δημοσιοποιήσουμε το πλήρες ρεπορτάζ με την καθαρή εικόνα αμέσως μετά το Πάσχα. Να έχει περάσει η γιορτή, να έχει ''κάτσει'' η μαγειρίτσα, να έχει χωνευτεί το αρνάκι και το κατσικάκι και μετά να ''τσουγκρίσουμε'' τα πολιτικά ''αυγά''.

Ωστόσο επειδή δεν είναι σωστό να κρατάμε σε αγωνία τους αναγνώστες μας να ένα ''ορεκτικό'' από τη σύνθεση των δημοσκοπήσεων που ''τρέχουν''.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία και χωρίς πολλά λόγια πρώτος ο Βαγγέλης Μπουρνούς με ποσοστά που έχουν ως ''μαξιλάρι'' το 40% και ''ρετιρέ'' το άγγιγμα της αυτοδυναμίας από την πρώτη Κυριακή.

Λίγο πάνω λίγο κάτω οι άλλοι τέσσερις ''μονομάχοι'' Ανδρέας Βασιλόπουλος, Δαμιανός Φαφούτης, Βασίλης Πιστικίδης και Γιώργος Χριστόπουλος. Η σειρά όπως ανακοίνωσαν επισήμως τις υποψηφιοτητές τους για να μην παρεξηγηθούμε. Δύο ''τρίβουν τα χέρια τους'' από ικανοποίηση και αισιοδοξούν πως θα είναι οι ''θριαμβευτές'' της δεύτερης θέσης (είναι ''στήθος με στήθος'') για να πάνε στις 2 Ιουνίου να αναμετρηθούν με τον κ. Μπουρνούς. Ένας είναι ''ίσα βάρκα ίσα νερά'' δηλαδή ούτε αισιοδοξεί ούτε απογοητεύεται και ένας ''τα έχει βάψει μαύρα'', καθώς ''κόλλησε'' σε χαμηλό μονοψήφιο νούμερο σχετικά με τις μεγάλες προσδοκίες που είχε. 

Ο Χρήστος Τσαλαπατάνης του ΚΚΕ όπως πάντα νηφάλιος λόγω εξασφάλισης ''ο κόσμος να χαλάσει'' της εισόδου του στα δημοτικά έδρανα.