iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Σενάριο ''καρμπόν''
στη Ραφήνα από
τις εκλογές του 2014; Ίντριγκα


''Φούντωσαν'' μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα τα προεκλογικά σενάρια που αν ευσταθούν - τονίζουμε αν ευσταθούν - ''τινάζεται στον αέρα'' όλο το σκηνικό όπως το γνωρίζαμε έως τώρα.

Το σενάριο ''καρμπόν'' ή σενάριο ''φωτοτυπία'' που έχουμε στον τίτλο αναφέρεται σε πιθανή, ενδεχόμενη, φημολογούμενη σύμπραξη, συνεργασία, κοινή κάθοδο δύο συνδυασμών του δήμου Ραφήνας Πικερμίου που αν είναι μόνοι τους, ένας από τους δύο (ή και οι δύο ισχυρίζονται ορισμένες φωνές) δεν θα μπει στη δεύτερη Κυριακή ώστε να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Βαγγέλη Μπουρνούς και να διεκδικήσει τη δημαρχία. Θυμίζουμε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2014 έναν μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές ''έδωσαν τα χέρια'' Βαγγέλης Μπουρνούς και Βασίλης Πιστικίδης, σε ένα πρωτόγνωρο αυτοδιοικητικό εγχείρημα και ''ισοπέδωσαν'' τον Θανάση Αδαμόπουλο. Οι μετρήσεις που έκαναν τότε έδειχναν ισχνή δύναμη στην κοινωνία αν κατέβαιναν μόνοι τους. Όμως ''η ισχύς εν τη ενώσει'' ήταν το μεγάλο ''κόλπο'' για να κερδίσουν στις κάλπες.

Φέτος επίσης δύο συνδυασμοί φέρεται με βάση τα σενάρια και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να καλοσκέφτονται την κοινή κάθοδο. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr έκανε ρεπορτάζ τις τελευταίες ώρες και τα συμπεράσματα είναι τα εξής.

Ναι υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις μεταξύ δύο επικεφαλής συνδυασμών. Ναι υπάρχει μια αρχικά θετική διάθεση. Ναι αν ενωθούν προφανώς θα έχουν ένα σοβαρό ποσοστό και πάντως όχι αυτό που εμφανίζεται έως σήμερα που δρουν αυτόνομα. Και μία λεπτομέρεια. Ο ένας θα "υποχωρήσει" για να βγει μπροστά ο άλλος. Δεν θα υπάρξει ''μισή μισή'' δημαρχία στον όρο του ''συμβολαίου''.

Όμως ο ένας εκ των δύο ''κατήγγειλε'' με σθένος το 2014 την τότε σύμπραξη ως ιδέα. Πώς θα ''καταπιεί'' τώρα κάτι που θα κάνει ο ίδιος? Δεν είναι πολύ σοβαρό ερώτημα? Επίσης ο άλλος δυσκολεύεται πολύ να ''καταπιεί'' ότι ο φημολογούμενος ''παρτενέρ'' του στον ''χορό'' προς τις κάλπες τον είχε αφήσει ''στα κρύα του λουτρού'' και εισπήδησε σε άλλον συνδυασμό...

Το μεγαλύτερο αγκάθι όμως είναι πώς θα δει ξανά η τοπική κοινωνία σε Ραφήνα και Πικέρμι ένα τέτοιο ''μόρφωμα''?

Μετά το Πάσχα θα έχουμε νέα. Φρέσκα νέα. Ή λέτε να έχουμε κανένα αυτοδιοικητικό ''πυροτέχνημα'' πριν την Ανάσταση και τα κανονικά βεγγαλικά?

'Οσο για τα ονόματα ας κρατήσουμε το δικαίωμα της στήλης ''ίντριγκα''. Πάντως ο Γιώργος Χριστόπουλος δεν θα συμμετείχε ποτέ σε ένα τέτοιο ''σενάριο'' τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή, ενώ ο Ανδρέας Βασιλόπουλος απαρέγκλιτα είναι κατά των προεκλογικών συμπράξεων.

Ποιοί μένουν στο τανγκό για δύο?