iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 19 Δεκεμβρίου 2018

Ο ''πόλεμος των άστρων''
στη Ραφήνα λίγες
ημέρες πριν το σινεμά! Ίντριγκα

Σε λίγες ημέρες βγαίνει στους κινηματογράφους η συνέχεια της θρυλικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας "ο πόλεμος των άστρων - ο τελευταίος τζεντάι". Στη Ραφήνα "ο πόλεμος των άστρων" ξεκίνησε ήδη. Σε αυτή την πόλη αρκετοί (δυστυχώς αρκετοί) έχουν μπερδέψει την επαγγελματική και έντιμη δημοσιογραφία με τις δημόσιες σχέσεις. 

Το τεράστιο πρόβλημα αρχίζει επειδή ορισμένοι τοπικοί "άρχοντες" σε αυτή την πόλη και γενικότερα στην ανατολική Αττική είχαν καλομάθει και "βολευτεί". Όταν ήρθε η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr ήρθε και το "ξεβόλεμα" με σκληρές ειδήσεις, φωτογραφικά ντοκουμέντα και άρθρα με τεκμηριωμένη άποψη. Και έτσι "άρχισαν τα όργανα". Είτε με δημόσιες δηλώσεις. Είτε με τηλεφωνήματα, γραπτά μηνύματα και "τυχαίες" συναντήσεις στο δρόμο αρχικά για να διαμαρτυρηθούν και ελπίζουμε αργότερα να μην κλιμακωθεί αυτό και αρχίσουν οι απειλές.

Διαβάστε λοιπόν όσοι κατοικείτε σε αυτή την πόλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας τι συνέβη, επειδή η iselida.gr τόλμησε να κάνει πρώτο θέμα την σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου 2017, όπου παρίσταντο μόνον δύο (2) από τους 11 συμβούλους της αντιπολίτευσης. Και μάλιστα μόνον ένας από τους τέσσερις επικεφαλής παρατάξεων, ο Ανδρέας Βασιλόπουλος της "Δύναμης Ανάπτυξης", ενώ παρούσα ήταν και η Πόλη Στέφου της "Συμμαχίας Δημιουργίας".

Μας κατηγορούν μάλιστα ότι δημοσιεύσαμε και την επίμαχη φωτογραφία με τις άδειες καρέκλες της αντιπολίτευσης. Μας... εγκάλεσαν και μάλιστα προς τιμήν του ο ένας μας ζήτησε συγνώμη γιατί κατάλαβε το λάθος του, ενώ άλλος ένας "τα γύρισε" παρ ότι στην αρχή ήταν επιθετικός. Ας είναι. Το επιχείρημα όλων - μα όλων - ήταν πως η συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν η συνέχεια αυτής που διεκόπη την Τρίτη λόγω... του ποδοσφαιρικού ματς του Ολυμπιακού! (Άλλο πάλι και τούτο)...

Σύμβουλος εξαπέλυσε μύδρους εναντίον μας χωρίς να ονοματίζει αλλά να "φωτογραφίζει" κατηγορώντας την iselida.gr για "σκοπιμότητες" και δημιουργία εντυπώσεων. Φυσικά υπονοεί ευθέως ότι χρηματιζόμαστε για να λέμε ψέμματα, να παραπλανούμε την κοινωνία, υποστηρίζοντας ποιόν άραγε; Τη Δημοτική Αρχή; Συναγωνιστές του επαγγελματικού κλάδου που δραστηριοποιείται; Ποιά συμφέροντα πολιτικά ή μη εξυπηρετούμε; Από ποιόν...χρηματιζόμαστε; Χαρακτηρίζει δε, επιλεκτική εικόνα μια φωτογραφία που απεικόνιζε το ίδιο από τις 9 που άρχισε η συνεδρίαση έως το τέλος! Άδειες καρέκλες. Δεν επιλέξαμε ανάμεσα σε πολλές φωτογραφίες Αλλά επιλέξαμε ένα και μόνο αναμφισβήτητο θλιβερό πολιτικό γεγονός. Να απουσιάζουν οι 9 από τους 11 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και ορισμένοι (κάποιοι μάλιστα σχεδόν μόνιμα) της συμπολίτευσης. Και αυτό το αναφέραμε στο αρχικό ρεπορτάζ. Μήπως - δεν είμαστε νομικοί και ούτε πρόκειται να το "ψάξουμε" - απλώς αναρωτιόμαστε, αυτή η χυδαία συκοφαντία συνιστά ποινικό αδίκημα; Μήπως;

Το γνωρίζαμε πριν ξεκινήσουμε. Τώρα το επιβεβαιώσαμε. Θα δεχτούμε "πόλεμο". Απλώς έχουμε την περιέργεια έως ποιό σημείο και από ποιούς ή ποιές θα φτάσει. 

Κι επειδή σκεφτήκαμε πολύ πριν μπούμε σε αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία της απάντησης (και ανταπάντηση να υπάρξει δεν θα απαντήσουμε) ας επισημάνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα φτάναμε σε αυτό το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου να προσβάλλονται δημοσίως επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλη της Ενώσεως Συντακτών επειδή έγραψαν την αλήθεια χωρίς φιοριτούρες, αν είχαν ευθύς εξαρχής τηρηθεί οι κανονισμοί και οι νόμοι και το δημοτικό συμβούλιο ορισμένες φορές (ευτυχώς λίγες) δεν θύμιζε "ξέφραγο αμπέλι". Την "καυτή πατάτα" του απουσιολογίου την κρατάει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μώρος. Ο οποίος όμως έχει δηλώσει κατηγορηματικά 'εγώ δεν θα γίνω κουκουλοφόρος". Όμως όταν το "τέρας" το αφήνεις ανενόχλητο, θεριεύει και επιτίθεται. Ας το γνωρίζει γιατί μπορεί να βρεθεί ο ίδιος εκτεθειμένος...

Κι επειδή στο ρεπορτάζ που προκάλεσε την οργή πολλών απόντων, αν εξαιρέσουμε τα ονόματα των επικεφαλής των παρατάξεων τους κυρίους Χριστόπουλο, Αδαμόπουλο, Τσαλαπατάνη και την κ. Τόκα δεν αναφέραμε ονόματα συμβούλων με εξαίρεση του κ. Φαφούτη που ουσιαστικά εκτελεί χρέη αρχηγού, εξ αιτίας της μόνιμης απουσίας του κ. Αδαμόπουλου από τα συμβούλια.

Και φυσικά έχει δικαίωμα να απουσιάζει κάποιος εκτάκτως γιά επαγγελματικούς ή άλλους σοβαρούς λόγους. Δεν είναι "σκλάβος". Αλλά άλλο αυτό και άλλο οι "επαγγελματίες" απόντες και απούσες. Οι κατ εξακολούθηση απόντες και απούσες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που στηλιτεύουμε και παραδίδουμε στην κρίση των ψηφοφόρων. Εμείς δεν είμαστε "απουσιολόγοι". Υπάρχει ο γραμματέας Μάκης Βουδούρης και ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μώρος. 

Και πώς τα φέρνει η ζωή... Οι περισσότεροι από τους απόντες και τις απούσες στην πολύκροτη συνεδρίαση με την ιστορική φωτογραφία, δεν λείπουν σχεδόν ποτέ και τιμούν την  ψήφο των πολιτών. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι απουσίες αυτά τα τρία και χρόνια (προηγούνται οι κυρίες) της κ. Κατσούδα, του κ. Φαφούτη (που γιόρταζε κιόλας εκείνο το βράδυ είναι δικαιολογία αλλά όχι ιδιαίτερη, ας ερχόταν να φέρει γλυκά και να φύγει!), του κ. Τσαλαπατάνη και του ανεξάρτητου κ. Ζαφειρόπουλου. Είναι σχεδόν πάντα στις θέσεις τους και στην ώρα τους. Αλλά κυρίως με προτάσεις, απόψεις και συνεισφορά σε αυτό που λέμε διάλογος. Ο καθένας με τον τρόπο του. Και "σπάει ο διάολος το πόδι του" και λείπουν από το "κάδρο" εκείνο το βράδυ, ο καθένας γιά κάποιο λόγο. Και τότε αρχίζει το "πανηγύρι" και χάνεται η ψυχραιμία. 

Ελπίζουμε πάντως με αφορμή αυτή την άδικη επίθεση στην iselida.gr να αντιλαμβάνονται όλοι πόσο απογοητευτικό για έναν πολίτη της Ραφήνας και του Πικερμίου να εμπιστεύεται κάποιον ή κάποια για να τον εκπροσωπήσει ώστε να βελτιώσει τη ζωή του και των παιδιών του αυτός ή αυτή να τον αγνοεί. Και να μην πατάει το πόδι του - της στα δημοτικά συμβούλια. Πόσο μάλλον αν είναι νέος ή νέα σε ηλικία. Υπονομεύει το καθολικό αίτημα για ηλικιακή ανανέωση στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Επίλογος και παρακαλούμε μην εκληφθεί ως "απολογία". Δεν έχουμε καμία σκοπιμότητα αν και ήδη έχετε βγάλει τα συμπερασματά σας. Το εκπληκτικό είναι πως οι ίδιοι και οι ίδιες που μας κατακρίνετε στο πρώτο θετικό ρεπορτάζ ή άρθρο για κάτι καλό και εποικοδομητικό που θα πείτε ή θα κάνετε θα μας ευχαριστήσετε κατ ιδίαν. Όπως έχετε κάνει στο παρελθόν. Αν και δεν θέλουμε ευχαριστώ, γιατί απλώς κάνουμε τη δουλειά μας. Όμως πάλι θα είστε οι ίδιοι και οι ίδιες που θα μας "λιθοβολήσετε" όταν δημοσιοποιήσουμε κάτι κακό ή αρνητικό που είπατε ή κάνατε...

Αυτή είναι η μοίρα του δημοσιογράφου. 

(Αλλά άκου "σκοπιμότητες". Ε! αυτό δεν το περιμέναμε...). 

 

 

 

 

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr