iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η Βάσω Κόλλια για
τη συστράτευση με
τον Κυριάκο Μητσοτάκη


Πολλοί που γνωρίζουν την πορεία μου τόσο την επαγγελματική, όσο την κοινωνική και την πολιτική αναρωτιούνται γιατί αποφάσισα τώρα, αυτήν την τόσο δύσκολη πολιτικά εποχή, να είμαι υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές στην Ανατολική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία και να συστρατευτώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Καταρχάς, επειδή είναι αρχή μου για ότι κάνω να  είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός άνθρωπος, πιστεύω ότι η μέχρι σήμερα πορεία μου επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτικά με έχει εφοδιάσει με όλα αυτά τα προσόντα και εφόδια, που είναι απαραίτητα για έναν σύγχρονο πολιτικό.



Αποφάσισα να συστρατευτώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί σε αυτήν την χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή να νικηθεί ο λαϊκισμός  και ο παλαιοκομματισμός. Γιατί θα πρέπει να σταματήσουμε να εφαρμόζουμε πρακτικές του παρελθόντος, να έχουμε αυταπάτες μέσω των οποίων τάζουμε στους πάντες τα πάντα αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές και για την πορεία της χώρας. Γιατί η αξιοκρατία θα πρέπει να προηγείται, το ρουσφέτι να μην υπάρχει, το δημόσιο να είναι λειτουργικό. Γιατί οι θεσμοί θα πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση γιατί η ασφάλεια των πολιτών δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη της, γιατί η χώρα οφείλει να έχει ισχυρά αντικρίσματα στο Ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο περιβάλλον.
Γιατί οι νέοι πρέπει να μείνουν στην χώρα, γιατί τα πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργούν και να μην είναι εστίες ανομίας, γιατί η υγεία πρέπει να παρέχεται σε όλους, γιατί όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες.
Γι ‘ αυτούς τους λόγους και κυρίως για τις ορθολογικές και αληθινές, όχι ψεύτικες και λαϊκιστές  υποσχέσεις, είμαι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Λόγια αληθινά, πολιτικές εφαρμόσιμες και όχι κούφιες υποσχέσεις και «επαναστάσεις χωρίς αιτία».

Γιατί πολιτεύομαι στην Ανατολική  Αττική; 
Γιατί εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Στο Βαρνάβα. Πήγα σχολείο στο Καπανδρίτι. 
Στις γειτονιές της Ανατολικής Αττικής δραστηριοποιήθηκα κοινωνικά και πολιτικά.
Στις γειτονιές αυτές είναι οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, οι άνθρωποι με τους οποίους χρόνια τώρα πορευόμαστε μαζί σε κοινούς αγώνες. Στις γειτονιές αυτές είναι οι ρίζες των παππούδων και των γιαγιάδων μου.
Γιατί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, από τις πυρκαγιές και τα δασικά μέχρι την έλλειψη συγκοινωνιών και νοσοκομείων. Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας ότι η Ανατολική Αττική έχει απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης που σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους αρμόδιους τοπικούς φορείς μπορούν να γίνουν πράξη. Από την επιχειρηματικότητα μέχρι τον πολιτισμό και τον τουρισμό. 
Από την γεωργία μέχρι τον κλάδο των υπηρεσιών και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Χρειάζεται δουλειά, αφοσίωση, πάθος και αγάπη για τις γειτονιές που έχουμε παίξει, για τους δρόμους που έχουμε περπατήσει, για τις θάλασσες που έχουμε κολυμπήσει, για τις πλατείες στις οποίες κάναμε τα πρώτα μας όνειρα ως έφηβοι.
Αγάπη, ειλικρίνεια και ρεαλισμός για την περιοχή μας, την ιδιαίτερη πατρίδα μας, για να την παραδώσουμε καλύτερη στα παιδιά μας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Η Βάσω Κόλλια είναι πολιτικός επιστήμονας με μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πλούσιο ερευνητικό έργο, μακρά πολιτική δράση σε διάφορους τομείς δημοσίου ενδιαφέροντος και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε ιδρύματα πολιτικής έρευνας. Μετρά πολλές διακρίσεις για το έργο της από διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς και φορείς.
Από το 2002 έως το 2003 ήταν γενική διευθύντρια του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.
 
Από το 1999 έως και το 2003 ήταν γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (πανευρωπαϊκός θεσμός που ιδρύθηκε το 1953).
 
Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε γενική γραμματέας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Διετέλεσε επίσης Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.
 
Το 2006 αναδείχθηκε «Πολιτικός της Χρονιάς» σε ειδική ψηφοφορία της Κοινωνίας των Πολιτών (θεσμός των αναγνωρισμένων ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων).
 
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''