iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Απομάκρυνση του
Πάνου Καμμένου τώρα
ζητεί η Ν.Δ.


Την άμεση απομάκρυνση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, από την κυβέρνηση ζητεί μετ’ επιτάσεως η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την υπόθεση πώλησης βλημάτων του ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία.

Στην ανακοίνωση η Πειραιώς καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες προσωπικά στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας πως αν προσφέρει εκ νέου κάλυψη στον κυβερνητικό του εταίρο,  θα επιβεβαιώσει απλά ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, μεταβαίνει στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αίτημα την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το θέμα πήγε και στη βουλή με επίκαιρη επερώτηση με θέμα «Πώληση Βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με Διακρατική Συμφωνία»,από 13 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τους Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιο Δημοσχάκη.

«Η διαφάνεια στις δοσοληψίες των δημοσίων υπηρεσιών μας και ιδιαιτέρως των υπηρεσιών του "ευαίσθητου" υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης και ζητούμενο από τον ελληνικό λαό», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ που θέτουν σειρά ερωτημάτων και χαρακτηρίζουν ανεπαρκή την απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχαν καταθέσει στη Βουλή οι κ.κ. Κικίλιας και Δημοσχάκης