iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης:
Ανάγκη για
ισχυρή κυβέρνηση


Το διακύβευμα των εκλογών που θεωρεί ότι είναι η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα από μια ισχυρή κυβέρνηση έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη που παραχώρησε την επομένη της μεγάλης νίκης που κατέκτησε το κόμμα του στις κάλπες των αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων.

Χρησιμοποιώντας ήπιους τόνους, αλλά μιλώντας με σιγουριά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι για τον τρόπο που θέλουν να κυβερνηθεί η χώρα μετά την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. 

Αρχής γενομένης από τα Δωδεκάνησα και το ακριτικό Καστελόριζο, ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει συνεχείς περιοδείες σε όλη τη χώρα στη διάρκεια των πέντε εβδομάδων που θα διαρκέσει η προεκλογική περίοδος. Το κόμμα του, όπως εξήγησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Αντέννα», δεν θα οργανώσει τις παραδοσιακές ανοικτές ομιλίες, αλλά ο ίδιος θα μιλήσει με τους πολίτες για να τους εξηγήσει το σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας. 

«Θα κάνουμε μία διαφορετική προεκλογική περίοδο», ανέφερε. Έναν διαφορετικό προεκλογικό αγώνα απ’ αυτόν τον οποίο κάναμε μέχρι σήμερα με τις κλασικές κομματικές συγκεντρώσεις, όπου κλείνει η κίνηση, στη γωνία η εξέδρα, υπάρχουν σημαιάκια από πάνω, απευθύνονται κατά κανόνα σε ένα ακροατήριο πεπεισμένων φίλων μας. 

«Δεν θα πάμε σε αυτές τις συγκεντρώσεις», συνέχισε. «Θα κάνουμε μόνο μία τελική συγκέντρωση στην Αθήνα, ενδεχομένως, με άλλο χαρακτήρα από το συνηθισμένο», είπε. «Θα επιδιώξω πολύ περισσότερες συζητήσεις με πολίτες, όπως ήδη έχω ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό για να μιλήσουμε για το ουσιαστικό διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Δηλαδή, για το πώς μπορούμε να χαμηλώσουμε τους φόρους, πώς μπορούμε να φέρουμε ανάπτυξη». 

 



Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι μία ανάπτυξη για όλους ή μία μιζέρια όπου μοιράζουμε τη φτώχεια μας. Αυτό τελικά θα κρίνουν οι πολίτες. Ποιος μπορεί να φέρει ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία. Να μιλήσουμε για θέματα που τους απασχολούν, για την ασφάλεια, για την υγεία, για την παιδεία, για την περιφερειακή πολιτική. Και προτιμώ να κάνω αυτές τις συζητήσεις με τους πολίτες με έναν διαφορετικό, πιο διαδραστικό τρόπο. Πάντα θα κρατώ αυτή την άμεση επαφή της περιοδείας που πηγαίνουμε χωριό – χωριό, πόλη – πόλη, όπου μπορείς να πάρεις ένα μικρόφωνο σε ένα καφενείο να μιλήσεις στους πολίτες, αλλά δεν θα κάνουμε τις κλασικές συγκεντρώσεις.