iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ευάγγελος Βενιζέλος
στη Βουλή:
''Έχει ο Θεός...''


Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις επιλογές της Φώφης Γεννηματά που ουσιαστικά τον έθεσαν εκτός ψηφοδελτίων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε σήμερα την τελευταία του ομιλία στη Βουλή λαμβάνοντας το λόγο στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα, από την οποία απείχε η αντιπολίτευση. Ετσι, η τελευταία ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια έγινε ενώπιον μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και τον χειροκρότησαν στο τέλος.

Από το Κίνημα Αλλαγής ο μόνος που ήταν παρών στην αίθουσα και χειροκρότησε ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας για την κ. Γεννηματά αν το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου δεν είναι καλό.
Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα και χαιρέτησε έναν έναν, δια χειραψίας, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην Ολομέλεια. Η συναισθηματική φόρτιση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν εμφανής. Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του στη Βουλή, όπου έμεινε για περίπου πέντε λεπτά και ακολούθως πήγε στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών.
Και εκεί ο κ. Βενιζέλος έντονα συγκινημένος, σχεδόν βουρκωμένος, χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο χώρο και οι οποίοι φυσικά τον ρώτησαν αν πρόκειται να τον ξαναδούν σύντομα στη Βουλή. «Θα το δούμε, έχει ο θεός», απάντησε ο κ. Βενιζέλος, με τους δημοσιογράφους να επιμένουν και να του λένε «εννοούμε στην επόμενη βουλή, όχι γενικά στο μέλλον». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε με ένα πονηρό χαμόγελο.
Παρότι το ΚΙΝΑΛ είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, καθώς δεν συμμετέχει στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος βρέθηκε στην αίθουσα προκειμένου να παρακολουθήσει την τελευταία ομιλία στη Βουλή του Ευάγγελου Βενιζέλου.