iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Φώφη Γεννηματά:
Στήριξη στη ΝΔ αν
δεν είναι αυτοδύναμη


Αλλάζει στάση η Φώφη Γεννηματά όσον αφορά το τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών -σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία- και εγκαταλείπει τις θεωρίες για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, που είχαν διατυπωθεί αρχικά.

Και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει, έστω και με ψήφο ανοχής, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί το χάος της απλής αναλογικής και να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Είμαστε δύναμη ομαλότητας και δεν θα αφήσουμε την χώρα να πάει στα βράχια», τόνισε το πρωί της Τρίτης η επικεφαλής του κόμματος, μιλώντας στο κανάλι Open.

Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σήμερα με τη συνέντευξή του στον Θέμα FM, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία και δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, η χώρα θα πάει σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα με απλή αναλογική, η Φώφη Γεννηματά επαναδιατύπωσε με σαφή τρόπο τη θέση της: Οτι δηλαδή δεν πρόκειται να αφήσει τη χώρα να πάει σε εκλογές με απλή αναλογική, με πολιτική αστάθεια, που διώχνει τους επενδυτές, απομακρύνει την ανάπτυξη και τα μέτρα ανακούφισης των ασθενέστερων.

Έτσι, η Χαριλάου Τρικούπη λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τροποποιεί την έως τώρα θέση της που έλεγε ότι σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα δεν θα δεχόταν σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο εάν η Φώφη Γεννηματά έπαιρνε την τρίτη εντολή, με κάποια στελέχη της μάλιστα -όπως ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Βασίλης Κεγκέρογλου- να υποστηρίζουν πρόσφατα «γιατί όχι και πρωθυπουργός η Φώφη;», στο ραδιόφωνο.