iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Γιώργος Κώτσηρας
Ο ελπιδοφόρος
βουλευτής της Ν.Δ.


Ένας λαμπρός νέος άνθρωπος κοσμεί το Ελληνικό κοινοβούλιο! Ο Γιώργος Κώτσηρας εξελέγη βουλευτής ''με το σπαθί του'' στην πολύ δύσκολη περιφέρεια του δυτικού τομέα της Αττικής. Μόνο όσοι γνωρίζουν τον σεμνό άνθρωπο Γιώργο Κώτσηρα μπορούν να μαρτυρήσουν ντον πολύχρονο και έντιμο πολιτικό αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια και τελικά δικαιώνεται με τον πιο πανηγυρικό τρόπο. Ο κ. Κώτσηρας μάχιμος δικηγόρος με μεγάλες επιτυχίες, διετέλεσε αν. γραμματέας των επιστημονικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας, είχε θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής το 2014 και τις εθνικές το 2015 με αξιοπρεπή θέση στην σταυροδοσία, ''όργωσε'' την  ανατολική Αττική καθώς είναι μόνιμος κάτοικος Νέας Μάκρης και τελικά ρίχτηκε στην ''αρένα'' της δυτικής Αττικής όταν τον κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πίστεψε βαθιά στην αξία και τις ικανοτητές του.

Ο κ. Κώτσηρας αφοσιώθηκε στο κόμμα και τελικά εκατοντάδες συμπολίτες του τον εμπιστεύθηκαν και τον πίστεψαν.

Ο κ. Κώτσηρας βασικός αρθρογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr έχει δώσει υπόσχεση να μην ξεχάσει ποτέ τον πύρινο όλεθρο στο Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι. 

Διαβάστε το τελευταίο άρθρο του στην iselidsa.gr

 

Η καταστροφή που μας συγκλόνισε όλους το περασμένο καλοκαίρι στο Μάτι είναι ένα ζήτημα εθνικής σημασίας και προτεραιότητας. Όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που συνεχίζουν και υπάρχουν, το δράμα των κατοίκων και να πιέζουμε σε ταχεία επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων, αλλά και απονομή δικαιοσύνης για τον θάνατο 100 συμπολιτών και φίλων μας. Στο πλαίσιο αυτό προβληματιζόμαστε και σκεπτόμαστε πιθανές πρωτοβουλίες.

Όλο και συχνότερα οι κάτοικοι των Δήμων Μαραθώνα (κυρίως) και Ραφήνας διαμαρτύρονται, δικαίως, για την απομάκρυνση σημαντικών υπηρεσιών από την περιοχή με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κορωπί, την Παλλήνη και τον Άγιο Στέφανο για στοιχειώδεις καθημερινές γραφειοκρατικές ανάγκες. Προτείνω, λοιπόν, να υπάρξει μέριμνα ώστε μέρος αυτών των υπηρεσιών (ειδικά για τις βασικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών) να μεταφερθεί στο Μάτι, το οποίο πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα της ανασύνταξης της περιοχής. Η μεταφορά κάποιων βασικών υπηρεσιών στο Μάτι σε συνδυασμό με την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας θα δημιουργήσει συνθήκες ζωντάνιας στην περιοχή, η πρόσβαση για τους δημότες των όμορων δήμων θα είναι ευκολότερη και θα αποφεύγουν τις μετακινήσεις χιλιομέτρων (ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι), ενώ θα σταλεί και ένα συμβολικό μήνυμα ότι η περιοχή θα αποκτήσει πάλι τον χαμένο της ρυθμό.

Το Μάτι πρέπει να ξαναζωντανέψει και να γίνει σύντομα ο παράδεισος που όλοι αγαπήσαμε! Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι συνεχώς διαθέσιμος με όλες μου τις δυνάμεις!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μόλις 35 ετών από τους πιο νέους σε ηλικία βουλευτές της χώρας, κατάγεται από τα Μέγαρα και την Αρκαδία. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ζωγράφου το 2002 και εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Droit administratif et Collectivités Territoriales) από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cézanne” της Γαλλίας. Εκπόνησε τη διδακτορική μου διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου («Ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων») και απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών με βαθμό «Άριστα». Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή μελετών σχετικών με το ευρωπαϊκό δίκαιο, με τελευταία τη συμμετοχή μου στην συγγραφή της κατ´ άρθρον ερμηνείας της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Ασκεί τη δικηγορία από το 2008 και διατηρώ δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα με ειδίκευση στο διοικητικό, εμπορικό και ευρωπαϊκό δίκαιο. Έχει διατελέσει νομικός συνεργάτης της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου σε θέματα διοικητικού δικαίου και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και το 2001 υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην αντισφαίριση (2ος νικητής Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2001 στην κατηγορία διπλών).