iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Big brother του
Κυριάκου Μητσοτάκη
στους υπουργούς του


Ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης, όπου η δράση κάθε υπουργού θα παρακολουθείται στενά και μάλιστα ηλεκτρονικά από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσίασε στους νέους υπουργούς σήμερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το σύστημα θα αξιοποιήσει το πληροφοριακό σύστημα ΜAZI, και ουσιαστικά θα επιτρέπει στον πρωθυπουργό να παρακολουθεί στενά και σε καθημερινή βάση κατά πόσον και με ποια ταχύτητα προωθούνται οι δράσεις των υπουργών. Θα μπορεί δηλαδή να έχει άμεση και αντικειμενική εικόνα για το πόσο επιτυγχάνονται οι στόχοι του κάθε υπουργείου και έτσι να αξιολογεί και τους υπουργούς.
Πλέον δίπλα σε κάθε υπουργικό γραφείο θα υπάρχουν άνθρωποι της προεδρίας της κυβέρνησης, του στενού επιτελείου δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι θα βάζουν τα δεδομένα στο σύστημα “Μαζί”, και έτσι θα γίνεται η καταγραφή της δράσης του κάθε υπουργείου και του κάθε υπουργού.

Το σύστημα θα επιτρέπει να εντοπίζονται οι καθυστερήσεις και θα εποπτεύεται απο τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, που άλλωστε είναι αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Το σύστημα Μαζί σε συνδυασμό με την νέα λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάζει κάθε μήνα, και θα γίνεται ουσιαστική συζήτηση, κεκλεισμένων των θυρών, μαζί με τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχει εγκαινιάσει ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ελπίζει ότι θα επιτρέψουν την ορθολογική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που σήμερα συνιστά ένα από τα μεγάλα εμπόδια για την ανάπτυξη της Οικονομίας.