iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Τραγική Καφαντάρη:
''Για τους νεκρούς φταίει
η κλιματική αλλαγή''


Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε με διάγγελμα να κηρύξει εθνικό πένθος και να προαναγγείλει «εμπεριστατωμένη έρευνα για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια καταστροφή», αλλά προφανώς δεν είχε ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – κάποιοι έβγαλαν ήδη το πόρισμα: «Φταίει η κλιματική αλλαγή».

Αυτό δήλωσε η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη σε παρέμβασή της στη Βουλή, η οποία απέδωσε τους νεκρούς –το βράδυ είχαν φτάσει τους 15 αλλά την ώρα που μιλούσε ήταν μόνο οκτώ- σε ακραία φαινόμενα που οφείλονται και στην κλιματική αλλαγή!

Για να περιορίσει δε τις ενστάσεις για τις πρόδηλες ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, άρα και του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά, η κυρία Καφαντάρη έσπευσε παράλληλα να επισημάνει ότι στη Βόννη στη Γερμανία διεξάγεται αυτήν την περίοδο κρίσιμη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήριά μας και τη βαθιά θλίψη» είπε η βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει:

«Οφείλουμε επίσης να δράσουμε για να είναι παρών ο κρατικός μηχανισμός και να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη».

Η τοποθέτηση της κ. Καφαντάρη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ ο οποίος επισήμανε: «Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για κλιματικά φαινόμενα ενώ οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία στην περιοχή και δεν τα κάνατε. Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ακραία καιρικά φαινόμενα».