iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Τα πρόσωπα
''κλειδιά'' στη
Νέα Δημοκρατία


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη διεύρυνση της επιρροής του κόμματος στην κοινωνία.

«Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων», είπε.

Απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν τη ΝΔ, αλλά και σε όσους βλέπουν τη νέα κυβέρνηση με επιφύλαξη, επισημαίνοντας πως στόχος του είναι, με το έργο που θα γίνει να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα νέα καθήκοντα που δημιουργεί στον κομματικό μηχανισμό η νέα συγκυρία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι οργανωμένες δυνάμεις της ΝΔ καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν. Αντίθετα, οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της. Να μεταφέρουν τα μηνύματα της κοινωνίας, αλλά και να επιστρέφουν δημιουργικά σε αυτήν όλες τις κεντρικές μας επιλογές.

Ποιοι παίρνουν κορυφαίες θέσεις στη ΝΔ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται η εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, θέση για την οποία έχει προταθεί ο μέχρι σήμερα Γραμματέας Προγράμματος, κ. Γιώργος Στεργίου

Υπενθυμίζεται ότι αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής έχει οριστεί ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος στην Πειραιώς. Παράλληλα, εδώ και λίγες ημέρες ο κ. Ιωάννης Μπρατάκος έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο κ. Τάσος Γαϊτάνης.
Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίζεται η κ. Έλενα Σώκου.
Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο κ. Νίκος Ρωμανός.