iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Συγχαρητήρια
της Μέρκελ στον
Κυριάκο Μητσοτάκη


Με την χαρακτηριστική φράση «Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους επικριτές του για το ταξίδι του στο Βερολίνο και τη στάση του για το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός είπε με έμφαση: «Είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι το ζήτημα των πλεονασμάτων θα τεθεί με στόχο τη μείωσή τους από το 2021, ενώ τόσο για το συγκεκριμένο, όσο και για τα άλλα ζητήματα που αφορούν τις υποχρεώσεις της χώρας, θα συζητήσει με τους θεσμούς και το Eurogroup. «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την 4η αξιολόγηση πολύ σύντομα» είπε ακόμη στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η καγκελάριος Μέρκελ ήταν απολύτως ενήμερη και συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την ταχύτητα με την οποία προχώρησαν οι αλλαγές στη χώρα μέσα στις πρώτες 50 ημέρες της νέας κυβέρνησης. Συμπεριλαμβανομένων πολλών δύσκολων θεμάτων όπως της αγοράς εργασίας (άρση του «φρένου» στις προσλήψεις) και τα άμεσης προτεραιότητας βήματα σταθεροποίησης της Δ.Ε.Η. Αλλά και σε θέματα με μεγάλη ουσιαστική και συμβολική σημασία, όπως η αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών και της κατάστασης στο Μάτι.